AKTUELNO

Povezanost psa i čoveka traje već 40.000 godina i pas je bio prva životinja koju je čovek pripitomio.

Danas postoji više od trista rasa pasa, a jedna pasmina drži prvo mesto kao najpopularnija.

Labrador retriver najpopularnija je rasa pasa na svetu, a čak i oni koji nisu toliko slabi na pse, raznežiće se kad ugledaju ovog lepotana.

Ova rasa je najpre uzgojena za fizički rad, odnosno za skupljanje predmeta u vodi pa se, uz zlatne retrivere, najčešće koriste u terapijske svrhe, kao psi vodiči i psi tragači.

Ovi umiljati psi staložene, tople i izrazito prijateljski nastrojene naravi vrlo umirujuće deluju na čoveka, izuzetno su odani, inteligentni i laki za dresiranje.

Foto: Unsplash.com

Najsrećniji su kada su u društvu čoveka i pravi su primer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe.

Čuven je i po svojoj inteligenciji, privrženosti, empatiji, strpljenju i otmenosti, zbog čega je idealan kućni ljubimac za porodice s decom, piše dnevnik.hr.

Labradori retriveri su i samouki psi – promatraju ponašanja ljudi i ponavljaju ih. Uprkos tome što su prilično veliki (u visinu narastu do 55 centimetara, a teže od 30 do 45 kilograma) srećni su i manjim domovima, ali ih je potrebno dovoljno šetati.

Za pripadnike ove rase pune ljubavi niko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s fizičkim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja.

#Ljubimac

#Pas

#labrador