AKTUELNO

Mnogo je filmova koji govore o divnom odnosu kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Još je više onih filmova koji govore o magičnim i tajnovitim avanturama životinja, čiji se život odvija uporedo sa životima njihovih vlasnika, ili ljudskih prijatelja.

Ukoliko tražite neko “lagano štivo” kako biste pregurali ovu nedelju, predlažemo sedam filmova o kućnim ljubimcima.

Tajni život kućnih ljubimaca

U stambenoj zgradi na Menhetnu, Maksov život kao najdražeg kućnog ljubimca se okreće naglavačke, nakon što njegov vlasnik kući donese neurednog mešanca Djuka. Oni moraju svoje razmirice da ostave po strani, kada saznaju da dražestan beli zec, Snežna pahuljica, okuplja vojsku napuštenih ljubimaca kako bi se osvetio srećno udomljenim ljubimcima i njihovim vlasnicima.

Dva brata

Dva brata, jedan bojažljiv, a drugi hrabar, su zarobljena i razdvojena kao mladunčad u divljini. Jednog treniraju da postane zvezda u cirkusu, a drugog za ubicu. Braća se sreću pre gladijatorskog dvoboja u areni i uspevaju da pobegnu iz ljudskog zarobljeništva. Film će deci od ranih nogu dati uvid u životinjska prava.

Foto: Pixabay.com

Bejb

Ovo je film o prasetu koje veoma želi da postane pas ovčar, a “glumilo” ga je čak 48 prasića jer su brzo prerastali svoju ulogu. Šminkeri su im radili frizuru i obrve kako bi bili što sličniji. U filmu je učestvovalo čak 56 trenera životinja, a radili su sa više od 1000 životinja. Ova topla priča o životinjama savršena je za celu porodicu.

Lesi se vraća kući

Lesi je najpoznatija kuca u svetu filma. Igrani film snimljen je 1943. godine, a nastao je prema istoimenoj knjizi britanskog pisca Erika Najta. Glavna junakinja, kuče škotskog ovčara imena Lesi, biva prodata bogatom aristokrati zbog toga što su njeni vlasnici siromašni. Ona ipak želi da se vrati svom bivšem vlasniku i najboljem prijatelju, zbog čega odlazi na dugo i opasno putovanje.

101 dalmatinac

Pongo i Perdita su dva otmena psa koja se upoznaju u londonskom parku. Uskoro nakon toga, njihovi vlasnici se venčavaju, a njihov dom uskoro preplave zvukovi šapica 15 psića. Njihovu idilu prekida dolazak Kruele De Vil, bogatašice zaluđene krznom koja otima dalmatince kako bi od njih napravila tačkaste kapute. Film uči decu društvenoj odgovornosti – ono što utiče na mene, utiče i na druge.

Foto: Pixabay.com

Stjuart Mali

Stuart je miš velikog srca kog je udomila porodica Litl. Stjuart kreće u avanture s raznim likovima, uključujući i neprijatelja, kućnog mačka, ali i njegovog najboljeg prijatelja, mlađe dete porodice. Stjuart u svojoj avanturu uči šta to znače porodica, odanost i prijateljstvo.

Betoven

Glavni junak ovog filma je bernardinac. Betoven slučajno ispadne iz kamiona lopovima koji su ga, zajedno s još gomilom štenaca, ukrali iz pet šopa. Nakon toga ušunja se u kuću porodice Njuton, čija deca žele ljubimca, ali im otac to ne dopušta. Otac zatim odlučuje da popusti pod pritiskom i Betoven uskoro celoj porodici okreće život naglavačke. Film je pun preokreta i akcije.

#Ljubimac

#životinje