AKTUELNO

Ukoliko volite baklave, ovaj recept će vas obradovati jer sadrži samo 5 sastojaka a brzo i lako se priprema

Sastojci:

450 grama sitno seckanih oraha225 gr putera350 gr meda1 pakovanje kora za pitu1-1/2 kašičica cimeta

Priprema:

Ugrejte rernu na 180 Celzijusa, te podmažite pleh ili posudu za pečenje (veličine otprilike 33 x 22 cm).U posudi pomešajte sitno seckane orahe i cimet.Istopite puter na laganoj vatri.Odmotajte kore za pitu.Dve kore stavite na dno pleha pa ih premažite istopljenim puterom.Ponovite još 3 puta sa po dve kore, mažući svaku drugu koru puterom.8 kašika miksa oraha i cimeta rasporedite ravnomerno preko kora, te pospite sa dve kašike meda.Prekrijte sa dve kore, premažite ih puterom odozgo pa sipajte opet 8 kašika miksa oraha i cimeta i prelijte sa 2 kašike meda.Postupak ponovite još 6 puta (rek oraha i meda, dve kore premazane puterom...)Poklopite preostlim korama za pite, tako da mažete svaku drugu istopljenim puterom.Oštrim nožem, isecite kvadrate i pecite u rerni na 180 Celzijusa oko 25 do 30 minuta.Ohladite baklave pre služenja.

#Recept