AKTUELNO

Pripremite svojim ukućanima domaću pogaču koja se jednostavno topi u ustima.

Sastojci:

pola kocke kvasca, 200 ml vode (mlaka), 100 ml ulja, 100 ml mleka, 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 500 – 600 g brašna

Priprema:

Umešajte kvasac, šećer i tečne sastojke. Dodajte 400 g brašna pa varjačom izmutite postepeno dodavajući još brašna. Testo je meko i lepljivo, tako treba da bude.Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta.

Na ruku stavite malo ulja i nadošlo testo premesite, nauljite tepsiju pa ga izručite u nju.Rukom poravnajte i oblikujte. Ostavite da stoji oko 15 minuta za to vreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni.

Pogaču posolite i pecite oko 30 minuta. Pečenu prekrijte krpom i ostavite tako 5 minuta. Poslužite dok je topla a i sutradan je fina i meka.

#Recept

#pogača