AKTUELNO

Pojedite ovo između obroka i sa zdravljem i kilažom nikad nećete imati problema

Užina je vrlo bitna, kažu svi nutricionisti. Ona treba da bude dobro izbalansirana i napravljena od kvalitetnih namirnica, kako bi nas zasitila i ugasila želju za slatkišima. 

Da ne bismo posezali za grickalicama i nezdravim izborima, svako od nas treba da ima 3 osnovna obroka  i 2 užine. Ukoliko jedna od te dve užine pude ova ovsena kaša sa dodatkom posebnoh sastojaka, telo će vam biti zahvalno, a ujedno ćete i očistiti creva od toksina, pokrenuti metabolizam i smanjiti apetit.

Potrebni sastojci:

2 kašike pšeničnih pahuljica1 kašičica mlevenog lana1 kašičica susama1 kašičica mlevenih bademaMalo suvog grožđa i brusnice1 kašičica meda

Priprema: 

Pahuljice prelijete sa vodom i stavite na ringlu. Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobijete kašu, a nakon toga dodajte sve ostale sastojke i prelijete sa malo bademovog ili kokosovog mleka. 

Orašasti plodovi poboljšavaju rad srca, ali i povećavaju nivo serotonina, koji pomaže da se bolje nosimo sa depresijom i nervozom. Takođe su bogati vlaknima, bakrom, folatima i angininom. Anginin je aminokiselina važna u održavanju imuniteta.Od voća, grožđe je najbogatije ugljenim hidratima, tako da nas ono drži sitima između obroka. Pšenica ima velika nutritivna svojstva i jedan je od najboljih izvora belančevina.

#Recept