Brzo i jednostavno.
Potrebno je:
200 ml mlakog mleka,15 gr kvasca,1 kašika brašna,1 kašičica šećera,350 gr brašna,1 jaje,korica limuna,30 ml ulja,ulje za prženje,krem za punjenje
Priprema:
U mleko dodati šećer i kvasac, dodati kašiku brašna izmešati da kvasac nadođe. Dodati jaje, pa ga malo žicom umutiti i dodati 350 brašna, a onda dodati i ulje, so, koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo.
Ostaviti da poraste, pa razviti za pola cm i izvaditi krofne.
Izvaditi jednu krofnu pa još jednu čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu.
Staviti jednu preko druge, a zatim ređati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 min.
Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom. Podsećaju na male pečurke. Uživajte u vrhunskim, mirisnim i pahuljastim krofnama.
#Recept