AKTUELNO

Donosimo vam nekoliko zabluda o vagini u koje veruje suviše muškaraca i žena... Taman onoliko koliko ih nije zadovoljno svojim seksualnim životom.

Što pre prestanete da verujete u ove nebuloze, pre možete da se nadate boljem seksu. U krajnjoj liniji, 21. vek je, najmanje što se očekuje je da poznajte sopstveno telo. Ili, telo žene koju volite.

Dakle, evo mitova o vagini koje bi najbolje bilo da zaboravite odmah:

Vagina je prljava, i potrebno joj je ispiranje

Vagina se čisti sama i upravo zato često vidite tragove sekreta na gaćicama. Nije joj potrebno nikakvo čišćenje, naročito ne ispiranje. Zaboravite i na agresivne gelove ili sapune za intimnu regiju.

Foto: Pexels

Vagina ne miriše lepo

Zdrava vagina ima blago kiselkast miris i ukus, i to je potpuno normalnom jer je pH vrednost zdrave vagine kiseo zahvaljujući dobrim bakterijama koje je nastanjuju. Niti može niti treba da miriše na bilo šta. Ukoliko osetite intezivniji miris, naročito ako "vuče" na miris ribe, pravac kod ginekologa. Potrebna vam je terapija.

G tačka

Oko ovoga se ni seksolozi ne slažu. "Problem u vezi sa G tačkom je što se ova ideja shvata suviše kruto, tako da žene misle da s njima nešto nije u redu ukoliko je ne nađu. Zapravo, 'čarobno dugme' ne postoji, odnosno, postoji, ali se razlikuje od žene do žene. Svaka žena ima drugačije erogene zone, i ono što je vašu prethodnu partnerku ekspresno dovodilo do vrhunca, ženu sa kojom ste sada u vezi može ostaviti potpuno ravnodušnom", kaže za YourTango dr Ivonka de Rider psiholog i bračni terapeut.

Foto: Pexels

Ako je vagina "suva", žena nije uzbuđena

U ovo, doduše, češće veruju muškarci nego žene. Svaka žena je drugačija, a na prirodnu lubrikaciju kada je žena uzbuđena utiču mnoge stvari, hormonski status, stres, oralni kontraceptivi, dojenje... Ali, važno je da budete svesni da uzbuđenje "kreće" iz glave, tako da nešto suvlja vagina ne mora da znači da žena ne želi seks. Ako vam to umanjuje užitak, izaberite lubrikant koji vam odgovarVagina - činjenice i mitoviVagina - činjenice i mitovia i opustite se. Zato su ih i izmislili.

Penetracija je dovoljna za orgazam

U najvećem broju slučajeva - nije. I što pre to prihvatite, pre ćete početi da uživate u seksu. "Provereni recept" je stimulacija klitorisa i penetracija.

Upotreba vibratora smanjuje osetljivost

Vibrator može kratkotrajno da utiče na osetljivost klitorisa, tako što nervi u ovoj osetljivoj zoni mogu postati previše nadraženi. "Klitoris može da postane jako osetljiv, čak i bolan na dodir, nakon duže i intenzivnije stimulacije. Ali, ovo je kratkotrajno stanje i prolazi samo od sebe bez posledica", objašnjava dr De Rider.

Autor: Pink.rs

#Seks

#Zablude