AKTUELNO

Pas je oduvek čovekov najbolji prijatelj, pa nije čudno da je ova životinja najčešći kućni ljubimac. No, da li ste znali da odabir određene vrste psa govori puno o vama i vašem karakteru?

Izdvojili smo najpopularnije pasmine pa ako među njima prepoznate vašu omiljenu, možda nešto saznate i o sebi…

Buldog

Ova vrsta pasa je vrlo odlučna, uporna i ne odustaje tek tako od svog nauma. Vlasnici buldoga su srdačne osobe i vole da se smeju, ali isto tako mnogi će reći da su tvrdoglavi.

Vrlo su uporni i metodični u izvršavanju postavljenih obveza i zadataka. Romantični su i osećajni.

Terijer

Oni su energični veseli i zaigrani psi. Ljubitelji terijera su veoma fleksibilne i prilagodljive osobe koje s lakoćom obavljaju sve zadatke u životu.

Vrlo su hrabri, kompetitivni i vole izazove. Pričljivi su i društveni, te imaju izvrstan smisao za humor.

Labrador i retriver

Ove pasmine su vrlo druželjubive, dobrog i stabilnog karaktera. Ljubitelji ove grupe pasa, porodicu stavljaju na prvo mesto i vrlo su brižne osobe s kojima je lako živeti i planirati zajednički život.

Vole da se druže, te ih zovu društvenim leptirima. Pošteni su i srdačni.

Bigl

Ova vrsta pasa vrlo je energična, odana. Njihovi vlasnici vrlo su otvorene i znatiželjne osobe koje se raduju novim životnim izazovima i iskustvima.

Dobri su prijatelji i u njihovom društvu je uvek toplo i zabavno, ali ponekad znaju da budu i vragolasti.

Minijaturne pasmine

Takozvane „toy“ pasmine pasa poput pudle, pinča i čivave vrlo su zanimljive i zabavne. Vlasnici ovih rasa su vesele osobe koje krase odanost i iskrenost.

Vole putovanja i druženja, a dobro će se zabaviti u svakoj situaciji. Vrlo su uredni i organizovani, te uvek vode računa o svom izgledu.

Bokser

Energična i snažna pasmina pasa s kojom nikada nije dosadno. Ljubitelji ove rase žive punim plućima i vrlo su veseli i razigrani.

Oni su uvek u pokretu i akciji te vrlo lako stvaraju nova prijateljstva. Srećne su osobe s kojima nema dosade.

Koker španijel, King Chearls španijel i espanijel breton
Ovo su vrlo pozitivne i nežne pasmine. Ljubitelji ovih pasa su vrlo srdačni, osećajni i osobe od poverenja. Vode užurban način života u kojem uvek pronalaze vremena za porodicu.

Pointeri, vajmarski ptičar i seteri

Vrlo tople i druželjubive rase pasa. Ljubitelji ovih prekrasnih životinja fizički su vrlo aktivni te uživaju u brojnim aktivnostima u prirodi.

Vrlo su inteligentne i hrabre osobe, te ih je lako motivisati i razveseliti. Vole izazove i boje se dosade i monotonije.

Nemački, švajcarski, belgijski ovčar

Reč je o vrlo snažnim i odanim rasama. Ljubitelji ovih pasa su pravi i iskreni prijatelji. Verni su partneri i osobe od poverenja. Za ljude do kojih im je stalo i koje vole spremni su sve da urade.

Rotvajler

Hrabra i odana pasmina. Vlasnici ovog psa puni su samopouzdanja. Pravi su prijatelji i dobri partneri.

Mirni su i pomalo pasivni, ali ako se nađu u neprijatnoj situaciji vrlo brzo i naglo reagiraju pa se može reći da su „kratkog fitilja“.

Mops

Ovu rasu nazivaju malim klovnovima psećeg sveta. Ljudi koji ih vole su vesele i pozitivne osobe.

Vole da budu u društvu, uživaju u opuštanju, maženju i pažnji. Opisuje ih iskrenost, ali s osobama koje im odgovaraju karakterom i ponašanjem.

Doberman i boseron

Odani i odlučni psi čvrstog karaktera. Osobe koje vole ovu pasminu vrlo su organizovane i vole da rade po planu i redu. Vredni su i radni, te će uvek ostvariti svoje ciljeve, ali na prefinjen i vrlo sofisticiran način.

Sibirski haski

Energični i pozitivni psi. Vlasnici ove rase su ljubitelji sporta i aktivnosti, bilo da i sami učestvuju u tome ili pak navijaju iz fotelje toplog doma.

Ponekad imaju vrlo čvrste stavove zbog čega se čine tvrdoglavim, ali zapravo su vrlo osećajne osobe.

Bišon, shi tzu, laso apso i maltezer

Porodični druželjubivi psi. Osobe koje vole ove pasmine su osećajne, vole ljudski kontakt i puno pažnje posvećuju svom izgledu.

Sigurni su u sebe i znaju šta žele. Vole da se druže s porodicom i prijateljima, te će za njih uvek biti na raspolaganju.

Mešanci

Iako su im karakteri vrlo različiti, mešanci su generalno veliki pozitivci.

Vlasnici ovakvih pasa su osobe otvorenog uma, vrlo brižni i pozitivni. Ne zamaraju se velikim planovima i nebitnim stvarima i uživaju u onome što im život nudi.

Vreme vole da provode s prijateljima i osobama koje ih ispunjavaju. Imaju veliko srce i uvek su spremni da pomognu, piše Zadovoljna.

#Pas