AKTUELNO

Navikli ste na uštipke od testa, ali ovi od krompira će vas prosto oboriti s nogu.

Sastojci: Kilogram kuvanog krompira, 4 žumanceta, 4 kašike senfa, so, biber, muskat- 10 kašika suncokretovog ulja, 160 g feta sira, 8 kašika maslinovog ulja, 2 krastavca, Veza seckanog peršuna.

Foto: Pixabay.com

Priprema: Očistiti, oprati i narendati krompir. Staviti u cediljku da se ocedi, ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao. Odliti bistru tečnost iznad taloga, a talog dodati krompiru. Pomešati masu od krompira sa dva žumanceta. Začiniti sa dve kašičice senfa. Posoliti i pobiberiti, dodati malo muskata. U drugoj posudi zagrejati dve kašike suncokretovog ulja, pa dodati tri kašike mase od krompira i ispržiti s jedne strane. Odozgo posuti sa malo fete, pa prekriti sa tri kašike mase od krompira. Dobro pritisnuti i pržiti četiri minuta. Okrenuti uštipke i pržiti ih još pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Isto postupiti i sa ostalim testom. Izmešati dva žumanceta i dve kašičice senfa. Neprestano mešajući mikserom, u tankom mlazu dodati i ostalo ulje. Iseckati krastavac i pomešati sa peršunom, posoliti i pobiberiti. Služiti uštipke sa sosom.

Autor: Pink.rs

#Uštipci