AKTUELNO

U ranoj fazi terapija se svodi na promenu načina ishrane i stila života. Zamašćena jetra u najvećem broju slučajeva neće dovesti do komplikacija koje su opasne po život, ali može uzrokovati brojne zdravstvene tegobe.

Masna jetra je česta pojava kod mnogih, a posebno osoba starijih od 50 godina. U slučaju da je procenat masti u jetri veći od 10 posto, to znači da imate masnu jetru.

U ranoj fazi terapija se svodi na promenu načina ishrane i stila života. Zamašćena jetra u najvećem broju slučajeva neće dovesti do komplikacija koje su opasne po život, ali može uzrokovati brojne zdravstvene tegobe, pišu "Nezavisne novine".

Kod svih oboljenja vezanih za jetru pomaže surutka, a sve što treba da radite jeste da ispijate svaki dan od 0,5 do 1 litar surutke, najmanje mesec dana, kako biste uticali na oporavak ovog vitalnog organa.

Foto: Pixabay.com

Najvažnije je iz ishrane izbaciti ili dobrim delom redukovati životinjske masti. Dakle, svinjska mast, kobasice, slanina, masno meso, ali i sireve, pavlake bi trebalo i da smanjite ili čak prestanete da konzumirate, takođe i prženje hrane na ulju i korišćenje rafinisanih masnoća. Treba izbegavati i čipseve, krekere, torte, kolače, margarin, majonez, puter, a cigarete i alkohol definitivno izbacite što pre.

Suvo grožđe se pokazuju vrlo hranjivom hranom, poput većine oraha, ali danas ćete naučiti da pripremite prirodno piće koje je vrlo učinkovito za zdravlje jetre.

Suvo grožđe se može konzumirati u više oblika, bilo kao pratilac u vašim salatama ili jogurtu.

Njegova delotvorna dejastva su:

-Imaju veliki izvor energije zbog visokog sadržaja ugljenihkohidrata

-To je prirodni diuretik

-Imaju vlakna koja pomažu u probavi

-Podstiče cirkulaciju krvi

-Sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala

-Dobri su u prevenciji teških bolesti crevnog trakta

Voda sa suvim grožđem može biti povoljno prirodno piće.

RECEPT:

Prvo operite suvo grožđe. Zatim sipajte 750 ml vode i skloniti pre nego što prokuva. Sada dodajte šoljicu suvog grožđa i ostavite 15 minuta. Procedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi.

U bokalu koji je hermetičan stavili smo suvo grožđe. U loncu stavite 1 litru filtrirane vode. Zatim sipajte vodu u posudu sa grožđem. Pustite da odstoji 24 sata u frižideru.

Ujutru možete uzeti vodu.

U slučaju da želite da detoksikujete telo, popijte ovo piće na prazan želudac kako bi vam pomogao da očistite telo. Zapamtite da možete koristiti vodu sa suvim grožđem u voćkama, antioksidansima, pa čak i dodati tekućinu u voćne salate.

Autor: Pink.rs

#Jetra