AKTUELNO

Brz obrok za ljubitelje pikantnih jela!

Ako volite kinesku hranu, ovaj recept će vas oduševiti! U originalu se zove "Kung Pao piletina" i redovno je na meniju kineskih restorana širom sveta kao omiljeno, jednostavno i pikantno jelo.

Foto: Unsplash.com

Sastojci: 500 grama pilećeg filea, ljuta papričica, četiri mlada luka, dva čena belog luka, dve šake kikirikija, dve kašike belog vina, četiri kašike soja sosa, dve kašike gustina, dve kašike ulja.

Priprema: Piletinu isecite na kockice i marinirajte u mešavini po jedne kašike vina, soje, ulja i gustina razmućenog u malo vode. Marinirajte u frižideru dvadesetak minuta.Propržite je na ostatku ulja, dok ne dobije lepu boju. Izvadite iz tiganja, i u njemu zagrejte ostatak tečnih sastojaka, gustin i sitno seckane beli luk i ljutu papričicu. Kada se sos lepo zgusne, dodajte piletinu i kikiriki i dobro pomešajte. Servirajte posuto seckanim mladim lukom, uz bareni pirinač

Autor: Pink.rs

#Piletina