AKTUELNO

Jeftina, jednostavna za pripremu i niskokalorična pita.

Potrebno je: pakovanje šampinjona,1/2 glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja mlevenog paradjza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.

Foto: Pexels

Priprema: Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu. Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom. Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u djuvečaru. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni.Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

Autor: Pink.rs

#Pita