AKTUELNO

Možete je jesti samu ili uz ručak, ili pak da je probate napunjenu.

Potrebno je:

250 ml vode, 10 gr kvasca, 1 kašičica šećera, 400-450 gr brašna, 3 krompira,1 kašika sira za nazanjemalo ulja

Potopiti kvasac u mlaku vodu, dodati šećer, brašno, soli i malo ulja. Zamesiti mekše glatko testo i ostaviti da odmori 30 min. Tri krompira skuvati, pa izgnječiti, dodati kašiku sira, pa izmiksati. Dodati malo soli i napraviti dve lopte. 

Testo podeliti na dve lopte i malo obraditi rukama. Pokriti loptice da odmore 5-6 min. Svaku loptu rukama razvući, a ruke malo pouljiti. Loptu krompira staviti na sredinu testa, pa je pokriti ivicama i pritisnuti prstima. Okrenuti testo, pa istanjiti rukama.

Staviti u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pokriti folijom i krpom i ostaviti da odmori. Viljuškom izbosti testo i premazati žumancetom. Posutu susamom i kimom. Peći na 210-220 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom. Fantastičnog ukusa mekana kao duša.

#Recept