AKTUELNO

Postoje jela koja kada jednom probate, čini vam se da ćete njihov ukus pamtiti zauvek.

Obično nije reč o nekim egzotičnim specijalitetima, već zapravo o savršeno izbalansiranim sastojcima u okviru sasvim običnog jela. Takođe svaka priprema takvog jednog jela zahteva kulinarske veštine, ili možda malu pomoć sa strane. Bonus u celoj priči je odsustvo gomile prljavih sudova po završetku cele priče. Da li takvo jelo postoji, pitate se? Svakako, i upravo danas ćemo vam otkriti taj tajni recept. U pitanju je pletina u medu i limunu sa povrćem. Kompletno jelo kuva se u foliji, koja se stavlja direktno na gril i baca se kada je sve spremno za posluživanje. Bez potrebe za ribanjem zagorelih šerpi i tiganja, savršeno!

POTREBNO:

3 kašike neslanog putera

2 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka, mlevenog

1 kašika mlevenog đumbira

2 kašike meda

izrednana korica limuna

pileća prsa 200 gr

1 kašičica kima

1/2 kašičice crvene paprike

1 svežanj špargle

so i biber

2 kukuruza, prepolovljena

2 kašike sveže seckanog korijandera

1/4 šolje sitno iseckanog mladog luka

PRIPREMA:

U manjoj posudi pomešati istopljeni puter, maslinovo ulje, beli luk, đumbir, med i izrendanu koricu limuna. Foliju iseći na četiri dela i na sredinu svake staviti komad pilećih prsa. Začiniti kimom i paprikom. Podeliti šparglu na jednake delove i dodati svakom paketu. Premazati zatim i nju i piletinu sosom od meda i đimbira, posoliti i pobiberiti po želji. Preklopiti foliju i lagano pristinuti da se zapečati.

Po želji možete pripremati u tiganju ili na roštilju. Vatra je potrebna da bude srednje jačine i svaki paket je potrebno peći najviše 10 – 15 minuta. Na od prilike pola puta pečenja, dodajte kukuruz i okrećite ga dok ne porumeni sa svih strana. Kada je pečeno, skinite sa folije ukrasite mladim lukom i uživajte.

#Limun

#Piletina

#med