AKTUELNO

Detoksikacija organizma treba da se radi dva puta godišnje, po dve nedelje.

Dešava nam se često da nam je telo prepuno toksinima i malignim bakterijama, a ono je manifestovano neretkim prehladama, umorom, pospanošću i dekoncentracijom. Ovom prilikom, mi vam nudimo prirodni lek kako biste izbegli sve navedene simptome.

Lekari savetuju da čišćenje organizma treba da se sporovodi 2 puta godišnje po 2 nedelje. Efikasan prirodni lek ruske narodne medicine sastoji se od kefira i heljdinog brašna. Kefir je "eliksir mladosti i zdravlja", a heljdino brašno poseduje izuzetna lekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.

Odlično je za pamćenje i koncentraciju (naročito za starije osobe). Snižava pritisak, leči arteriosklerozu i opstipaciju. U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti creva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad pankreasa, povećava nivo hemoglobina u krvi.

A za ovu lekovitu smesu spremite: kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promešati. Uradite to uveče, pa nek prenoći u frižideru.

Ujutro, pola sata pre jela, još jednom promešajte i pojedite ga. Najbolje je ovu smesu uzimati umesto doručka. Po želji zasladite sa malo meda. Naredna 3 sata nemojte ništa unositi u organizam.

Autor: Pink.rs

#Kefir