AKTUELNO

Određene stvari koje više ne mogu da ispune svoju potpunu vrednost i učine da vam život postane mnogo lakši morate odmah odstraniti iz svog okruženja.

Toliko puta smo do sada govorili o tome kako je u feng šuiju najvažnije da krevet u spavaćoj sobi bude naslonjen uzglavljem uz čvrst zid i postavljen po sredini ukoliko je moguće…

Međutim, postoji mnogo elemenata koji se tiču duhovnog života i svake situacije koja nas u životu može zadesiti, ali i svega što nas okružuje.

Između svega ostalog, ova filozofija je namenjena pronalaženju sreće, životne harmonije i pozitivne energije koja mora da postoji u vašem domu.

Određene stvari koje više ne mogu da ispune svoju potpunu vrednost i učine da vam život postane mnogo lakši morate odmah odstraniti iz svog okruženja.

Posuđe i pribor za jelo se gotovo uvek vezuju za dobro stanje i energiju porodice, dok upotreba polomljnih i iskrzanih šolja i tanjira dovodi do nepravilnog protoka energije, njenog prekidanja i velikih turbulencija u životu.

Foto: Pixabay.com

Pregledajte svoje tanjire, posuđe i dodatni pribor za ručavanje koji je kreiran od stakla ili keramike i nastojte da, koliko god da ste vezani za neki predmet, obavezno oslobodite svoj dom njegovog prisustva.

Kako svetski gurui ove drevne filozofije navode, biljke iz porodice ruža koje poseduju bodlje unose negativnu energiju i kvare sve karakteristike idealnog feng šuija. Ovo važi i za kaktuse, tako da je najbolje da se umesto za bodjlikave ruže opredelite za biljke sa običnim lišćem bez ikakvih oštrih vrhova.

Foto: Pixabay.com

Ulazna vrata su, takođe, jedan ako ne i najvažniji deo naših domova, dok crna vrata, osim onda kada su pozicionirana prema severu, otvaraju prostor za neuspeh i unose lošu energiju u kuću na bilo kojoj drugoj strani vašeg životnog prostora da se nalaze.

Obavezno saznajte na kojoj strani sveta stoje vaša ulazna vrata nakon čega, osim ako nijesu okrenuta ka severnoj strani, možete da ih obojite nekom veselom i vedrom nijansom.

Foto: Pixabay.com

Crvena boja se, prema feng šuiju, na ulaznim vratima vezuje za dobru energiju i donosi sreću koja putem njih ulazi u naše domove stvarajući blagostanje.

#Dom

#Feng šui

#Kuća

'