AKTUELNO

Da, znamo... Znamo da zvuči kao jedan od onih recepata za koji vam trebaju namirnice koje ne možete da kupite u prvom marketu, da, znamo da zvuči kao jedan od onih recepata koji zahtevaju mnogo vremena, da znamo...

Ali, i to garantujemo, jednom kada probate piletinu sa medom i orasima u sosu od mocarele i borovnica, taj obrok postaće neizostavan deo vaše svakodnevnice.

Evo šta vam je potrebno:

- Pola kilograma pilećeg file isečenog na kockice

- Kašika meda

- Šaka oraha

- Šaka borovnica

- Maslac

- Oko 50 grama mocarele

- Beli luk sitno isečen

- Maslinovo ulje

- So, biber, peršun

Foto: Pexels

Priprema:

Iseckanu piletinu posolite i pobiberite po ukusu, pa zatim dodajte med i sve dobro promešajte. Ostavite da stoji najmanje pola sata.

Zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i prodinstajte beli luk (vodite računa da ne zagori). Zatim, dodajte i šaku oraha i pržite nekoliko minuta dok orasi ne puste aromu. Dodajte piletinu i pržite uz stalno mešanja dok piletina ne dobije zlatno žutu boju. Dodajte oko 20 grama maslaca i mocarelu, pa promešajte dok se sir ne istopi. Na kraju dodajte šaku borovnica i mešajte dok se sve ne sjedini.

Kao prilog poslužite kuvani kukuruz uz salatu od krastavca, paradajza i paprike.

Autor: Pink.rs

#salata