AKTUELNO

Ne treba dozvoliti da prepirke između partnera eskaliraju u mnogo dublji sukob. Kako prenose mediji, poželjno je da ne pravite sledećih 5 grešaka kada se svađate sa svojim partnerom.

1: Svađanje oko više stvari odjednom

Zamerili ste joj što se dugo sprema za zajednički izlazak, a ona vam je uzvratila da ste ponovo ostavili svoje čarape na podu spavaće sobe, i tako unedogled… Umesto fokusiranja na jedan problem, skačete sa teme na temu, što vas sprečava da dođete do bilo kakvog kompromisa.

2: Privremeni prestanak komunikacije

Nejavljanje na telefon ili odbijanje razgovora u zajedničkom domu kao protest zbog stvarnog ili umišljenog omalovažavanja koje ste doživeli od svog partnera ništa ne rešava i samo kod njega stvara dodatnu ozlojeđenost prema vama. Ako ste posebno uvređeni zbog nečega što vam je rekao ili uradio, budite direktni, objasnite mu kako se osećate i dajte mu šansu da se iskupi.

3: Svađanje na neprikladnom mestu

Svađanje na javnom mestu svakako nije poželjno, ali ni u kući roditelja vašeg partnera ili u društvu prijatelja. To samo stvara dodatan razlog za gnev, koji će gotovo sigurno dovesti do nove svađe kada se vratite kući.

4: Ucenjivanje i pretnje

Ako to uradiš još jednom, ostavljam te! Sigurno su mnogi od vas već čuli ovu rečenicu. Nju izgovara osoba koja je toliko besna da je bar u tom trenutku spremna da žrtvuje vezu kako bi napakostila svom partneru. Ucenjivanje i pretnje odlaskom su, međutim, potpuno kontraproduktivne jer implicitno stavljaju jednog partnera u potčinjen položaj, što ga inspiriše da se brani istim sredstvima i počne i sam da preti raskidom.

5: Korišćenje teških reči

Ma koliko bili ljuti na svog partnera, uzdržite se od korišćenja teških reči. Čak iako stvarno ne mislite to što mu poručujete, budite sigurni da će se vaše uvrede urezati u njegovo pamćenje i učiniti da se vremenom sve više udalji od vas. Potrebno je biti hladne glave kada dođe do svađe sa partnerom i ne dozvoliti da se zbog sitnica pređe tačka bez povratka.

#Svađa