AKTUELNO

Glad počinje da "napada" vaš organizam posle ponoći, a taman ste odlučili da se od danas pridržavate nove dijete koja savetuje da poslednji obrok bude do 18h.

Pošto je noć vreme za odmor i spavanje, vaše telo je naviklo da sporije vari hranu, jer se tada manje trošimo. Posle ponoći počinje da vas boli glava od gladi i ne znate šta da radite. Probali ste i onaj čuveni trik sa pastom za zube, kako biste zavarali glad. Ali, ona ne prestaje.

Ne bi trebalo da se u 3 ujutro prejedete svinjetinom ili nekim bogatim sendvičem, jer ćete svakako dobiti koji kilogram više. Izdvajamo vam nekoliko namirnica koje slobodno možete jesti tokom noći, a da vam pritom ne ostavljaju nikakav trag na stomaku. Na brzinu pripremite čokoladno mleko sa ekspandiranim pirinčem ili obično mleko i dodajte kakao i ekspandirani pirinač.

Foto: Unsplash.com

Ako vam organizam više poseže za slanom hranom, nego za slatkom, i tu postoji rešenje.Tunjevina u kombinaciji sa povrćem poput zelene salate, sveže paprike i krastavca. To možete jesti bez griže savesti. Nemasni proteini, kao što su riba, belo meso, posni sir ili bilo koje sveže povrće posle ponoći takođe dolaze u obzir. Grickalice su takođe na spisku namirnica koje su dozvoljene. Možete ih jesti do mile volje u noćnim satima i ne debljati se.

Kiseli krastavci, ali domaći, ne kupljeni. Kupovni mogu imati mnogo šećera i dodatne soli što nije ni zdravo ni niskokalorično.

Kokice goje ili ne? Ovo je večita dilema. One su šuplje i napunjene vazduhom i kao takve ne mogu nam nikako nabaciti koji kilogram viška. Savetujemo vam da ih začinite paprikom, čilijem, sirćetom i biberom. Ovi začini dodatno ubijaju i ono malo kalorija koje kokice imaju.

Tanko isecite tikvice i polijte ih limunovim sokom, koji im daje poseban "šmek" i uklanja kalorije.

Sve od navedenih namirnica imaju dobar i podnošljiv ukus, pa zato nema potrebe dodatno izrabljivati sopstveni organizam, kao da ste na dijeti. Zavirite u frižider i najedite se.

Autor: Pink.rs