AKTUELNO

Osobe koje su dugo u braku imaju običaj da zaborave kako je to biti sam.

Verovatno ste primetili da kada niste u vezi duže vreme, svi vaši prijatelji koji su u braku najednom postaju stučnjaci na polju veza i daju vam beskonačno mnogo saveta koje niste tražili.

I mada se ponešto i može naučiti od osoba koje su u srećnom braku, ipak je svako od nas priča za sebe, i svaka ljubavna priča je jedinstvena, što bi značilo da dobronamerni saveti nisu uvek ni poželjni, ni efikasni. U redovima koji slede donosimo vam razloge zbog kojih treba da prestanete da slušate druge po pitanju braka.

ONI NISU VI – Ovo je zapravo jedan od najboljih razloga koji uvek treba da imate na umu, kada vam neko od vaših prijatelja koji su u braku krene iznositi svoje viđenje vaše situacije. Vaš život, vaša odluka. Oni nisu vi.

Foto: Unsplash.com

STRES KOJI DOŽIVLJAVATE NIJE TOGA VREDAN – Ako prisustvujete porodičnoj večeri na kojoj se okupilo mnogo tetki i strina, kao i vaših udatih sestara, među kojima ste jedino vi ona koja nema prsten na ruci, vrlo je verovatno da će pre ili kasnije na red doći pitanje vaše udaje. Bilo da ste trenutno u vezi ili ne, stres koji pri tom možete da doživite preispitujući svoj ljubavni život jednostavno nije vredan toga.

POSTAĆETE PREVIŠE NESTRPLJIVI – Ako dozvolite da porodica i prijatelji manipulišu sa vašim razmišljanjem vrlo lako se može dogoditi da svoju voljenu osobu dovedete do tog stadijuma da uopšte razmišlja želi li sa vama da ulazi u brak, budući da ste zahvaljujući njima postali opsednuti tom temom.

VI JEDNOSTAVNO NISTE ZA TO JOŠ SPREMNI – Ili možda nikad i nećete biti spremni, što je sasvim uredu. Možda se većina žena u vašoj porodici udala sa 18, 20, 22 godine, ali ako vi sebe sa 32 i dalje ne vidite u braku, ne treba da popustite pod pritiskom i dozvolite da vas ubede da vam vreme ističe.

#Brak

#Ljubav