AKTUELNO

Jaja su glavna namirnica tradicionalne španske kuhinje, a ovaj omlet se kombinuje sa drugim standardnim sastojcima koje uvek imate u kuhinji.

Španski omlet ili tortilja od krompira je jedan od omiljenih tradicionalnih specijaliteta.

Priprema ovog jela je brza, pa je sjajno rešenje za ručak ako su vas gosti iznenadili. Uvek ga možete obogatiti dodatnim sastojcima po želji u vidu pečuraka, paprike, paradajz,a spanaća ili možda piletine, kobasica ili slanine.

Sastojci

jedna glavica luka

4 jaja

4 srednja krompira

ulje, so, biber, začini po želji

Priprema

Krompir ogulite, pa ga naseckajte na tanke kockice. Luk isecite na tanke trakice. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče. Ulupajte kajganu od jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja), i sve zajedno promešajte.

Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da dobije tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i sa druge strane. Tortilja je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gore pomenut način, kako ne bi izgubila formu.

Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu.