AKTUELNO

Svi su različiti i shodno tome, svako ima drugačije afinitete i sklonosti.

Polje ljubavi nije ništa drugačije, a svako brak i zajedništvo doživljava na svoj način, ali se neki razlikuju od većine. To je slučaj i sa blogerkom i novinarkom Ališom Luis koja je otkrila neobičnu bračnu metodu koju praktikuje sa suprugom Lorensom.

Ališa je za jedan portal opisala njihov način života i zajednice, a tvrdi da ovom ekscentričnom pristupu duguju sreću u braku. Ono je njena ispovest koju možete pročitati u celosti.

- Pre nekoliko meseci rekla sam suprugu: "Treba mi novi dečko sa Interneta". Odgovorio je da moramo da mi pronađemo jednog. Možda ste zbunjeni i pitate se zašto s mužem pričam o prevari kao da se radi o papirnoj maramici. Dve reči će vam sve objasniti - modifikovana monogamija", napisala je.

Prisilno zauzimanje jedne strane je tako česta u vezama. Ili se viđate sa nekim ili ne. Ili ste monogamni ili ste otvoreni za nekoliko odnosa. Nema mesta ni za šta drugo.

Ali, Lorens i ja podržavamo ideju o fluidnosti veza. Iako parovi sigurno mogu da budu monogamni ili pak suprotno od toga, oni mogu da budu i nešto između te dve opcije. I o tome je reč kod nas. Izmenili smo definiciju monogamije jer nam se činila besmislenom i potencijalno štetnom - da se pretvaramo da nikada više nećemo smatrati druge ljude privlačnim.

Ne zavaravajte se, Lorens me zaista privlači - obožavam njegovo lice, njegov smisao za humor i činjenicu da toliko voli knjigu "A Song of Ice and Fire" da bi mogao da doživi srčani udar kada/ako nastavak "The Winds of Winter" bude objavljen. Ali u isto vreme ja sam žena od krvi i mesa i povremeno mi treba potvrda sa strane.

Ono što dobijamo baveći se zanimljivim flertom nije nešto što nedostaje našoj vezi. Mi stalno flertujemo često uz pomoć refernci iz pop kulture. Naši poznanici su uvek iznenađeni činjenicom koliko se i dalje volimo nakon devet godina veze. Dakle, sve ovo nije zbog: "O, moj muž nikada ne flertuje sa mnom, moram to da potražim negde drugde". Ovo je jednostavno sekundarni način da dobijem naklonost spolja.