AKTUELNO

Muškarci koji imaju veći nos imaju i veći penis, ovo je rezultat istraživanja koji su sproveli naučnici sa medicinskog fakulteta u Kjotou.

Kako kažu, muškarci koji imaju veći nos imaju veću dužinu penisa u erekciji, najmanje oko 14 centimetara dok oni sa manjim nosem imaju i manji polni organ, oko 11 centimetara.

Foto: Pexels

Studija koja je objavljena u Basic and Clinical Andrology, prilično je čudna jer je obavljena na leševima 126 muškaraca, tri dana nakon njihove smrti, a pri utvrđivanju podataka o dužini penisauzete su u obzir i sve druge mere delova tela. Naime, izmerena je težina, visina, premerena simetrija lica...

Kod merenja nosa, njegova veličina je definisama najdužom distancom između korena nosa pa do kraja nozdrva.

Foto: Unsplash.com

Kako utvrđuju, činjenica da je veličina nosa povezana sa veličinom penisa ukazuje na to da je ona preodređena već pre rođenja. Naučnici međutim nisu mogli da objasne šta je razlog za ovu vezu ali eruju da bi mogla da pomogne u lečenju brojnih oboljenja genitalija kod muškarca.

Foto: Unsplash.com

Inače, gotovo uporedo sa ovim objavljena je još jedna studija sačinjena od ankete u kojoj je učestvovalo 4.761 žena koje su odgovarale na pitanja o seksu i o tome koju veličinu penisa one smatraju najboljom. Magičan broje, bar prema ovoj anketi - 20 centimetara.

Ovaj odgovor je dalo 44 odsto ispitanih žena pri čemu je samo 30 odsto njih reklo da mogu da dožive vrhunac ako je parnerov polni organ veći od toga.