AKTUELNO

Ako se približava neko slavlje u vašoj porodici, iskoristite ovaj savršen recept i napravite najbolje pitice za predjelo.

Sastojci:

300 g mlevenog mesa
1 crni luk
200 g pečuraka
2 kašičice masti
so, biber
250 ml kisele pavlake
malo vode
kore za pitu

Foto: Pexels

Priprema:

Zagrejte mast, dodajte crni luk sitno isečen, meso, pa posolite i pobiberite. Dodajte pečurke, a na kraju stavite kiselu pavlaku i povežite sve sastojke. Istopite mast i dodajte malo vode. U šerpicu, bilo šta, stavite prvo koru, poprskajte mašću, zatim cepkane kore, pa opet mast. Dodajte fil, zatim cepkanu koru koju ćete poprskati mašću i zatvorite pituljicu. Okrenite kalup. Premažite pituljice, stavite u pleh i pecite na 200°C 30-35 minuta.

Autor: Pink.rs

#Pita