AKTUELNO

Istraživanja američkih stručnjaka pokazala su da su razlozi zbog kojih žena vara svog muža ili partnera veoma kompleksni.

Žene varaju iz mnogih razloga, baš kao i muškarci ali razlozi su upravo ti koji prave razliku između nje i njega. Istraživanja američkih stručnjaka pokazala su da su razlozi zbog kojih žena vara svog muža ili partnera veoma kompleksni, ali da muškarcima mogu da posluže kao smernica da nešto učine kako do prevare ne bi došlo.

Posle prevare teško je vratiti se na staro, a još teže postići nešto bolje. Američki seksualni terapeut dr Tami Nelson i psiholog Margaret Pol ovako su objasnile razloge zbog kojih žene danas varaju svoje partnere.

1. Nezadovoljne su vezom

Čak i ako je ljubav još prisutna, žena koja je nesrećna u svojoj vezi može biti sklonija varanju. Bilo zbog ljutnje, finansijskih ili porodičnih problema, žena je u nadi da će prevara da joj donese ono što u trenutnoj vezi nema. Ako sa partnerom oseća napetost ili dosadu, uzbuđenje sa strane može biti privlačno.

2. Žele intimnost

Možda imaju B kategoriju ali ovi vozači nisu ni za kajak: Evo zašto se ne jurca kroz duboku vodu

Žene uvek imaju potrebu za bliskošću, bila ona fizička ili emocionalna. Ako žena u svojoj vezi ne oseća bliskost sa partnerom, a naiđe neko ko pokaže takvu vrstu intimnosti, stvoriće se privlačnost. Istraživanja su pokazala da žene mogu da ostvare veoma jaku emotivnu povezanost sa nekom novom osobom s kojom varaju. Muškarci češće varaju, ali im se retko dešava ovakva povezanost.

3. Nova osoba čini da se oseća posebno

Žene često govore da se zbog ljubavnika osećaju posebno, privlačno i obožavano, a tu je pažnju teško zanemariti. Uz supružnika ili dugogodišnjeg partnera ovog osećaja obično nema.

4. Beže od problema

Varanjem, žene ponekad žele da zaborave na probleme kod kuće, na poslu. Kao što se neki muškarci na primer okreću alkoholu, drogama, tako žene počinju da varaju kako bi izbegle da reše probleme koje imaju, da se sa njima suoče.

5. Nedostaje im pažnja sa početka veze

Žene odrastaju sa snom o idealnom muškarcu koji će biti njihov "princ", ne u materijalnom smislu, već zaštitnik, oslonac, neko ko će ih zaljubljeno gledati celog života. Naravno, kako je san jedno, a stvaran život drugo, i ženama se desi da se razočaraju u nedostatak "magije", sna i bajke.

Kao što i muškarcima smeta rutina u svakodnevici u dugim vezama ili braku, tako i ženama smeta ta rutina. I one bi volele da im se partner udvara svakog dana kao na početku veze, da im otvara vrata od kola svaki put, pa se može desiti da padnu na čari nekog drugog muškarca, koji će im pružiti to što im nedostaje u trenutnom odnosu.

U ovim slučajevima, obično se desi da se žene zadovolje sitnom pažnjom od novog muškarca i vrate partneru kojeg vole.

6. Bila je to samo greška

Ponekad žena ulazi u ljubavnu aferu samo zato što joj se ukazala prilika. Žene umeju da se često ponašaju impulsivno i onda zbog toga zažale. Ovakve prevare nemaju nekog velikog značenja, u ovim situacijama žena je samo iskoristila priliku i to je to.

7. Zbog intimnih odnosa

Ovo je za muškarce možda veliko iznenađenje, ali žene znaju o čemu se radi. Žene cene intimne odnose baš kao i muškarci. Prevariće partnera onda kad pronađu osobu koja ih uzbuđuje. Ako vam neko kaže da muškarci varaju zbog intimnih odnosa, a žene zbog osećanja, greši. Nedavno istraživanje objavljeno u "Journal of Sex Research" pokazalo je da, iako su muškarci i dalje skloniji prevarama zbog raznolikosti u krevetu, to je i među tri glavna razloga zbog kojih i žene varaju. I žene vole uzbuđenje, strast, nepoznato, novo.

8. Žele raskid veze ili promenu

Žene varaju jer žele da im veza "pukne", a lakše im je da to "kažu" varanjem nego iskrenim razgovorom sa partnerom. Ali, takođe, žene varaju jer žele da se nešto u njihovoj trenutnoj vezi promeni. Dakle, žene varaju da bi izašle iz braka ili da bi ostale u njemu. Ovo je najopasnija prevara.

9. Zbog Diznija

Ne zaboravite nikad onu izreku, popularnu kod žena u 21. veku: "Krivim Diznija za moja visoka očekivanja od muškaraca". Žene su kao devojčice čitale bajke u kojima su bili svemogući prinčevi. Odrasle su i shvatile da prinčeva nema, da one neće biti princeze, da ih niko neće spasiti, zaštiti od svega, voleti bezuslovno i gledati samo očima punim ljubavi.

I one će raditi, rešavati probleme, živeti obične živote, prati veš, kuvati i neće živeti u bajci. Trude se, daju sve od sebe, ali u svakoj od njih čuči ta ista mala devojčica.