AKTUELNO

Kako pripremiti:

Crni luk očistiti i iseckati. Meso oprati i iseći na sitnije komade. Spanać očistiti i oprati, a pirinač očistiti, staviti u cediljku i prati pod mlazom vode, sve dok voda ne bude bistra. Na zagrejanom ulju propržiti iseckani crni luk, dodati komadiće mesa, posoliti, pobiberiti i dinstati na srednjoj temperaturi u polupokrivenom tiganju sve dok meso ne bude mekano. Po potrebi dolivati po malo vode. Za to vreme spanać staviti u proključalu, posoljenu vodu i kratko obariti. Pirinač skuvati u posoljenoj vodi i procediti. Spanać takođe procediti, iseckati i pomešati sa pirinčem i pavlakom. Dodati meso i sve izmešati. U 2 manje posude staviti po polovinu pripremljene smese, preko razbiti po jedno ili 2 jajeta i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni C da se zapeku jaja. Naravno, može se sve staviti i u jednu veću posudu. Poslužiti toplo i uživati u odličnom ručku.

crni luk - 2 srednje glavicespanać - 400 gpirinač - 2 šoljice od 100 mlteleće meso/svinjsko meso od plećke - 400 gkisela pavlaka - 2 kašikejaja - 2 do 4so - po ukusubiber - 1/2 kašičice