AKTUELNO

Prejedanje je čest problem osoba koje pokušavaju da smršaju. Pomno broje svaku kaloriju i uskraćuju sebi „zabranjene“ namirnice, a to onda može da dovede do prejedanja i uništi željene rezultate.

Ispravan put do željene linije je uravnotežena i redovna ishrana koja uključuje namirnice bogate vlaknima koje suzbijaju apetit i pomažu da ne posežete za onime što može naškoditi vašem stomaku.

Ove namirnice smatraju se prirodnim načinom za suzbijanje gladi.

Zeleni čaj

Ekstrakt zelenog čaja izvrsno je sredstvo za sagorevanje masti i smanjenje apetita. Sadrži dva glavna jedinjenja koja pomažu u procesu mršavljenja – kofein i katehine. Studije navode da katehini takođe pomažu da se pokrene metabolizam, što je ključno kada nameravate smršate.

Popijte 200 do 250 ml zelenog čaja dva puta dnevno za efikasne rezultate.

Bademi

Orašasti plodovi smatraju se izvrsnim zalogajem za suzbijanje gladi u poslepodnevnim časovima. Ali posebno bi vam mogli koristiti bademi koji su puni vlakana, bogat su izvor antioksidanata, vitamina E i magnezijuma. Pojedite šaku badema kad osetite iznenadan nalet gladi.

Đumbir

Ova biljka ima neverovatna lekovita svojstva. Stimuliše sistem za varenje, ublažava mučnine i suzbija apetit. Prema jednom istraživanju sprovedenom 2012. godine, muškarci koji su konzumirali đumbir tokom doručka, osećali su se sito najmanje tri sata nakon obroka.

Možete konzumirati čaj od đumbira ili čak suplemente đumbira nakon savetovanja s lekarom.

Kafa

Zbog visokog udela kofeina kafa se ne smatra dobrom za zdravlje. Ali kada govorimo o gubitku kilograma, može da bude korisna. Kafa smanjuje apetit, povećava sagorevanje kalorija i razgradnju masti. Važno je imati na umu da se to odnosi na crnu kafu, a ne mnogima omiljenu s mlekom i šećerom.

Popijte 200 do 250 ml kafe dva puta u danu.

#Hrana

#Lepota