AKTUELNO

Naučite da, čak i kada se osećate nemoćno, uradivši određene stvari, možete pomoći sebi i svom partneru da se osećate bolje.

Koliko puta ste samo pomislili: koliko problema u mom životu! Pa čak i kada ih podelite sa vašim partnerom, često ne biva bolje: posvađate se, svašta kažete jedno drugom, želite da ste po svaku cenu u pravu…Poznato? Ali ovo možda niste znali: čak i kada se osećate loše, možete upravljati vašim emocijama i učiniti da se i vi i vaš partner osećate bolje. Ovo je posebno važno zapamtiti radi poboljšanja naših intimnih veza. Ako stalno dolazite kući sa posla puni negativne energije i zadržite negativan stav prema sebi, okruženju i širite tu energiju, večeri u vašem domu možda neće biti tako prijatne kao što bi mogle biti ili kako biste vi želeli da budu. Umesto toga, budite svesni svog raspoloženja i kada uđete na vrata vašeg doma, naučite da ostavite negativnost napolju.

Prvo razmislite o tome ko je unutra - u vašoj kući i prihvatite one koje volite. Sama ta misao biće početak izvlačenja iz “pakla” vaših vlastitih nevolja i umora. Takođe ćete otkloniti negativnu energiju iz vašeg doma i dalje od onih koje volite.

Ovo su saveti kako da pretvoriti negativnu energiju u nešto pozitivno:

• Ako znate da niste u najboljem raspoloženju, zapamtite da projektovanje vaših negativnih osećanja na druge, ne čini da se iko oseća bolje. Tako ćete se samokažnjavati, a istovremeno kažnjavati i voljenu osobu. Drugačije je kada se tuga i briga podele, na topao i intiman način. Način da se izbegne samozlostavljanje je da shvatite da oni koje volite ne zaslužuju da budu primaoci negativne vrste energije. Možete kontrolisati svoje ponašanje, čak i ako ste loše raspoloženi.

• Ako se osećate tužno, ali ne želite da pričate o tome, možete zatražiti zagrljaj voljene osobe. Neverbalna veza koju imate sa ljudima koje volite je veoma moćna. Samo pogled od osobe koja vas voli može vam pružiti veru koja vam je potrebna da prođete kroz sve ono što vas trenutno muči.

• Ako ste vi ili vaš partner imali težak dan, idite rano u krevet i samo se mazite, bez prisile da morate imati seksualni odnos. Iskrena ljubav je najveći iscelitelj. To će vam pomoći da prevaziđete svoje probleme i pripremite se za sutra. Prepustite se zagrljajima i poljupcima partnera, nekada i samo zajednička tišina kroz koju ćete prepoznati mnogo neizgovorenih reči, može vas potpuno preporoditi.

• Mali pokloni mogu izmamiti osmeh kod vaše voljene osobe. Probajte nekada da sakrijete neku sitnicu koju želite da poklonite vašem partneru i uživajte u posmatranju njegovog/njenog izraza lica kada pronađe vaš poklon. Kada vidite da je vaša voljena osoba uznemirena zbog nečega, dovoljno je samo da budete tu, da je/ga poljubite i date joj nešto sa čim može da se zabavi. Pratite svoje raspoloženje i intuiciju. Pustite vašu omiljenu muziku i počnite da plešete sa voljenom osobom. Upravo pokazivanje ljubavi (i planiranja slatkih iznenađenja unapred) može učiniti vaš život mnogo ugodnijim.

Foto: Unsplash.com

• Zamenite inače uobičajene uloge u vašem domu. Ovo može podići vaše raspoloženje, pogotovo ako ovu zamenu učinite zabavnom. Dragi muškarci, odredite veče kada ćete biti “glavni kuvar” i dočekajte partnerku sa posla serviranom večerom uz muziku i vino. Jednostavni postupci puni ljubaznosti i ljubavi prema voljenoj osobi su ono što čini odnos kvalitetnim. Negujte ga. 

Kada pružite voljenoj osobi ono što želite, kao i samom sebi, to će vam se vratiti na mnogo pozitivnih načina. Osmeh vašeg partnera biće prvi znak tih promena i ulepšaće vam dan. Upravo taj smeh može biti uvertira i za vođenje ljubavi.

 Ukoliko imate nedoumica, pitanja ili problema na tom polju, ne oklevajte da upitate Afričku šljivu za savet. Ona zna sve o tome!

Više o partnerskim odnosima, ljubavi i seksu pročitajte više OVDE

Autor: Pink.rs