AKTUELNO

Ovako pripremljen oslić je veoma sočan, a ako ne želite pečeni krompir, možete da poslužite sa krompir salatom, pirinčem…

Sastojci:

Za ribu:

oko 600 g oslića
so, biber
oko 7 kašika maslinovog ulja
1/2 kašike začina za ribu
beli luk
crni luk

Foto: Pixabay.com

Za krompir:

oko 400 g krompira
biljni začin, biber
kurkuma
ulje

I još:

limun
rukola
po zelji dodajte peršun, ruzmarin…

Priprema:

Pomešajte iseckani beli lik, začin za ribu i maslinovo ulje, pa sipajte preko oslića koji ste isekli na deblje kolutove. Promešajte rukama, posolite i marinirajte ribu nekih pola sata. Kromipr isecite i sipajte preko ulje, biber, suvi začin i kurkumu promešajte i sipajte u posudu. Crni luk isecite na kolutove, pa u drugu posudu stavite komad ribe, pa komad luka. Sipajte preko još malo maslinovog ulja. Obe posude stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 200°C nekih pola sata. Poslužite sa rukolom i limunom.

Autor: Pink.rs

#Oslić