AKTUELNO

Jesi li se ikada zapitala hoće li tvoj seksualni život postati bolji?

Ne računamo odgovore tipa "kad nađem frajera", "kad nađem ljubavnika" i slično. Ako imaš sreće seks će se u nekim određenim godinama malo poboljšati, ali evo kada će zaista biti na vrhuncu. Naravno, do tada ne treba da sediš prekrštenih ruku, već da "vežbaš i vežbaš". Sve veće upražnjavanje seksa može dodatno doprineti tvom sazrevanju i većem samopouzdanju.

Foto: Pexels

Takođe tokom godina sve više upoznaješ svoje telo i šta je to u čemu najviše uživaš.No, vratimo se na temu, istraživanje je provedeno na inicijativu "Natural Cyclesa", jedine aplikacije sertifikovane za kontracepciju.

Oni su sa 2600 žena popričali o njihovu seksualnom životu, a ispitanice su podelili prema dobu u tri kategorije: 23 godine ili mlađe, 24 do 35 godina, 36 godina i više od toga. Svakoj grupi su postavljana pitanja tipa: koliko privlačno se osećaš, koliko često imaš orgazam, koliko su intenzivni tvoji orgazmi, koliko često vodiš ljubav?

Pokazalo se da se najstarija grupa oseća najatraktivnije, uživa u najjačim orgazmima i najredovnije vodi ljubav. U čemu je tajna? Očigledno u samopouzdanju.

Grupa u kasnim tridesetima i starija, otkriveno je, najbolje se oseća u svojoj koži, čak za 10% bolje od grupe srednjeg doba, koja ima najmanje samopuzdanja vezanih za svoj izgled. Žene od 23 i mlađe po tome su u sredini, ali najlošiji "rezultat" su postigle u učestalosti orgazama.

Autor: Pink.rs

#Seks