AKTUELNO

Ova pita je poznata još kao razljevuša ili maslenica i poreklom je iz Albanije, ali se priprema i u Crnoj gori na sličan način.

Sastojci: 400 g kajmaka, 2 jajeta, 1 kašičica soli, 200 g istopljenog maslaca, oko 700 g brašna, 700 ml hladne vode.

Priprema: Vodu i brašno pomešajte i sjedinite (smesa treba da bude malo gušća od smese za palačinke). Dodajte jaja, lepo promešajte, pa posolite.U tepsiju sipajte ne punu kutlaču testa (ne trebate skroz da pokrijete dno), a zatim zapecite u rerni. Kada izvadite premažite maslacem i sipajte testa tek toliko da popunite rupe koje su ostale od prethodnog sipanja testa. Opet zapecite, pa kad izvadite premažite maslacem i kajmakom, pa opet red testa i da se zapeče.

Autor: Pink.rs

#Pita