AKTUELNO

Takođe treba izbegavati kiselu hranu, tartufe, papriku i rotkvicu, slanu hranu, veoma začinjenu i začinjenu hranu i prženu hranu.

Ako tražite neki prirodan način da se rešite hemoroida, započnite lečenje iznutra, a to znači da morate malo da promenite meni. Pored pijenja dovoljno vode za sprečavanje zatvora, preporučuje se da što češće u jelovnik uvrstite sledeću hranu: brokoli, šljive, cela zrna, papaja, povrće (posebno blitva), sveže voće i seme lana. INtegralne žitarice su posebno važne u lečenju hemoroida, a raž i ječam izvrsna su pomagala u pražnjenju i sprečavanju iritacije.

Što više vlakana

Pored toga, vaš meni treba da sadrži što više vlakana jer dijeta bogata vlaknima može smanjiti krvarenje i bol izazvan hemoroidima. Učinite svoje obroke bogatima voćem i povrćem bogatim vlaknima, smeđim pirinčem, integralnim žitaricama i orasima, jer će to najbrže olakšati simptome hemoroida.

Što se tiče unosa tečnosti, preporučuje se da pijete između šest i sedam čaša mineralne vode dnevno, dok treba izbegavati sva alkoholna i zaslađena pića i ona koja sadrže kofein.

Zabranjeno

Kakao, biber, senf i previše začinjeni sosovi nisu dobar izbor u slučaju da imate hemoroide, jer će samo još više iritirati područje analnog područja. Takođe treba izbegavati kiselu hranu, tartufe, papriku i rotkvicu, slanu hranu, veoma začinjenu i začinjenu hranu i prženu hranu.

Autor:

#hemoroidi