AKTUELNO

Nakon teške borbe sa kancerom, Deni Rouvlend poželeo je da provede kraj svoje obolele supruge...

Želja jednog Australijanca, Denija Rouvlenda iz Kvinslenda bila je da poslednje sate svog života provede onako kako se zavetovao na venčanju - u ljubavi i zajedno sa svojom suprugom, dok ih smrt ne rastavi.

Naime, neizlečivo bolesnom muškarcu koji mesecima nije video suprugu ispunjena je poslednja želja kada su ga bolničari odveli u njen starački dom na poslednju posetu svojoj supruzi. Deka Deni Rouvlend prebačen je u bolnicu tokom poslednjih dana života usled borbe sa kancerom, kada su ga bolničari čuli da govori o svojoj supruzi Širli Rouvlend. Deni, koji se dugo borio sa rakom, planirao je da poslednje dane provede kod kuće sa porodicom.

Prema tvrdnjama zaposlenih u bolnici u Kvinslendu, Deni je imao telefonski poziv sa suprugom pre nekoliko meseci, što bi ujedno bio i njegov poslednji kontakt sa ljubavlju svog života.

Bolničari ispunili poslednju želju

- Pred kraj bitke sa rakom, hrabri Deni se utešio činjenicom da odlazi pod njegovim uslovima -  u sopstvenoj kući u Torbanlei i okružen porodicom. Međutim, nedostajao je jedan detalj, njegova supruga Širli u međuvremenu premeštena je u  obližnji starački dom - objasnili su lekari bolnice u Kvinslendu.

Kada su čuli za njegovu poslednju želju, bolničari Alan, Samanta i Džošua odlučili su da pomognu da se par ponovo sastane na poslednje zbogom. Kad su stigli do staračkog doma, Denija su odveli u sobu da vidi Širli. Par, oboje u bolničkim krevetima, proveli su zajedno vreme držeći se za ruke.

Nekoliko dana kasnije, Deni je poslednji put udahnuo utešen uspomenom da je držao ženu za ruku i obećanjem da će njegova ljubav trajati večno.

#Smrt

#poslednja želja