AKTUELNO

Muškarac koji za sebe kaže da je zgodan i visok nikako ne može da nađe devojku – u čemu je problem?

Verovatno i vi imate u svojoj okolini nekoga ko lepo izgleda, pristojno se ponaša, ali čini se da nikako ne može da pronađe neku osobu za sebe.

Sa takvim problemom se jedan anonimni muškarac obratio psihoterapeutkinji specijalizovanoj za ljubav i seks, Didre Sanders.

"Visok sam i zgodan, imam 30 godina, ali mislim da nikada neću naći devojku. Sve sam pokušao – dejting aplikacije, upoznavanje devojaka preko prijatelja, izlaske u klubove, ali niko nije zainteresovan za mene. Živim u ruralnoj Irskoj i mislim da u svom mestu poznajem skoro sve. Zašto nikome nisam privlačan? Ne želim nikakve igrice, želeo bih da imam ozbiljnu vezu", napisao je u svom pismu psihoterapeutkinji Didre, kolumnistkinji britanskog portala "San".

Ona je svoj odgovor započela pitanjem.

"Kažete da niko nije zainteresovan za vas, a jeste li vi za druge?", pita psihoterapeutkinja, dodajući da klubovi nisu baš idealno mesto za započinjanje veza, ali deljenje zajedničkih interesovanja može pružiti veće šanse.

"Imate li neki hobi? Ljudi generalno vole da govore o sebi, pa kada priđete nekome, pitajte da li su za razgovor. Postavljajte otvorena pitanja, umesto onih koji zahtevaju kratke odgovore poput da i ne, kako biste započeli razgovor", savetovala mu je psihoterapeutkinja.

Autor: