AKTUELNO

Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali ovaj ukus sladoleda u kratkom roku dobio je epitet najneobičnijeg na svetu.

Verujemo kako bi svako imao predlog za ovu listu, ali titula je ovoga puta otišla sladoledu s ukusom testenine sa sirom.

Svakog 14. jula u Americi se obeležava ‘Mac & Cheese Day’, poseban „praznik“ posvećen upravo ovom omiljenom jelu. Njegovo obeležavanje poslastičarnica Van Leeuwen odlučila je da proslavi predstavljanjem limitiranog ukusa sladoleda inspirisanog upravo ovim popularnim jelom.

Projekt je nastao u saradnji s prehrambenom kompanijom Kraft koja proizvodi instant testenine sa sirom. Projekt je realizovan u želji da se na tržištu pojavi proizvod koji će spojiti dva najslavnija predstavnika takozvane ‘hrane za utehu’ – sladoled i testeninu sa sirom. Čini se kako je ovaj spoj, barem marketinški, bio pun pogodak jer je ovaj sladoled u kratkom roku postao viralna senzacija.

Pinta (oko 473 gr) ove poslastice, čiji je sadržaj dovoljan za četiri velike kugle, dostupna je po ceni od 12 dolara, odnosno 1200 dinara. U njoj trenutno imaju priliku da uživaju samo Amerikanci i njihovi gosti, ali možda se sličan proizvod uskoro nađe i na našim policama. Da li bi ga isprobali?

#Sladoled