AKTUELNO

Krompir zapečen u rerni sa predivnim sosom, sirom i slaninom od sada će biti vaš izbor za ručak.

Ako ste poslušali naš savet i imate u zamrzivaču zalihe pilećeg bujona, onda će vam priprema ovog jela oduzeti malo vremena. Ali, i ako nemate možete kocku pileće supe skuvati u vodi i to koristiti. Ovako pripremljen krompir iz rerne niste još probali. Isečen na kolutove, pa zapečen sa kremastim sosom i sirom koji se topi je pun pogodak. U ovom receptu nema mesa, ali tu je slanina da ovom ukusnom jelu da taj specifičan ukus.

Ovako pripremljen krompir možete da poslužite sa sezonskom salatom po vašem ukusu.

Foto: Pixabay.com

Sastojci:

1 kg krompira, 400 ml pavlake za kuvanje, 400 g tvrdog sira, 200 ml pilećeg bujona, 5 debljih šnita slanine, 2-3 čena belog luka, 3 kašike brašna.

Priprema:

Slaninu iseckajte, pa propržite. Zatim je izvadite, pa u isti tiganj dodajte još malo putera i propržite sitno seckani beli luk. Nakon minuta dodajte brašno i još kratko pržite uz konstatno mešanje. Postepeno sipajte bujon, a zatim i pavlaku i kuvajte dok se ne zgusne, nekih 5 minuta. Krompir isecite na tanke kolutove. U posudu, poželjno vatrostalnu, sipajte malo sosa, pa poređajte krompir, zatim izrendadni sir i slaninu. Tako ređate dok ne potrošite sve sastojke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih sat vremena i 15 minuta.

Autor: Pink.rs

#krompir