AKTUELNO

Ljudi testo prave na razne načine, ali kada je reč o sastojcima koje koriste obično se radi o jednim te istim, te su varijacije prisutne samo u omjeru količina tih sastojaka ili u redosledu dodavanja istih.

Ovi trikovi su univerzalni, pa tako ne morate prilagođavati svoje proverene recepte, nego samo pri idućem pravljenju dodatno obratite pažnju i na ove detalje.

1. Pre nego uopšte počnete sa pravljenjem testa, obavezno iz frižidera izvadite jaja i puter, i neko vreme ih držite na sobnoj temperaturi u kuhinji. Hladni sastojci mogu da naruše teksturu vašeg testa, pa da se kasnije razočarate dok budete gledali kako se razvija.

2. Nikad dok pravite testo nemojte preterivati sa količinom kvasca ili praška za pecivo, kako vrlo lako možete postiži kontraefekat od željenog.

3. Testo u koje ste dodali kvasac uvek stavljajte samo u zagrejanu rernu, jer to znatno utiče na kvalitet testa pri jelu.

Na kraju, najveća tajna svake iskusne domaćice jeste da one u svako testo stavljaju po samo jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta.

Autor:

#Testo