AKTUELNO

Iako se požuda i ljubav često preklapaju, ova dva osećanja su potpuno različita.

Kada se zvezde poklope i stvari dođu na svoje mesto, oni koji žude za ljubavlju sigurno će pronaći nekoga ko će okupirati njihovu pažnju.

Većina onih koji se upuštaju u ljubavne veze očekuju da je to potencijalna ljubav za čitav život, ali često se ispostavi da je u pitanju bila samo početna efuorija.

Kako se za ljubav kaže da je slepa, možete se u nekom trenutku zapitati da li su "leptirići" koje osećate pravi ili je to samo strast.

Iako se požuda i ljubav često preklapaju, ova dva osećanja su potpuno različita. Ako niste sigurni da li je vaša veza prava ljubav ili je u pitanju samo požuda, postavite sebi ovih 5 pitanja i stvari će postati kristalno jasne.

1. Da li razmišljate samo o intimnim odnosima?

"Hemija" u spavaćoj sobi je od velike važnosti za drugotrajnu vezu, ali opsesija intimnim odnosima i prebacivanje fokusa isključivo na to, govori da je u pitanju samo strast i da je vaša veza daleko od ljubavne.

Bračni par, zaljubljeni, momak i devojka, zena muškarac, vođenje ljubavi, strast, seks, sex, predigra
Foto: Shutterstock

Posle nekog vremena strasti će se smiriti, a vama i vašem partneru će postati dosadno u vezi, ako vas je povezivala samo spavaća soba.

2. Krijete li stvari od partnera?

Zaljubljeni parovi nemaju zidove, granice ili tajne. I to je jednostavno tako. Međutim, parovi koje povezuje samo strast često pokazuju samo svoj savršeni deo ličnost, dok svoje mane vešto skrivaju.

Samo kroz potpuno otvaranje i pokazivanje i ranjivosti, ljubav može da se desi.

3. Da li ga gledate kao prijatelja?

Ako u partneru pre svega vidite dobrog prijatelja, možda ste na putu da ga zavolite. Veze izgrađene na temeljima prijateljstva su najkvalitetniji i najdugoročniji odnosi.

Ukoliko u njemu samo vidite partnera za intimne odnose, verovatno je ono što osećate samo požuda.

Ljubav, zaljubljeni par, devojka, mladić, dečko, osmeh, osmesi, srećna veza, partneri, ljubavni par, momak, devojka
Foto: Shutterstock

4. Da li često osećate ljubomoru?

Ljudi koji se vole veruju jedno drugom, bez obzira na situacije i okolnosti. Oni koje povezuje samo strast, često pronalaze razloge za ljubomoru.

Ukoliko sebe prepoznajete u prethodnoj rečenici, vaša veza je daleko od ljubavi.

5. Da li očekujete da bude savršen?

Biti zaljubljen i voleti znači prihvatati sve mane, nesavršenosti i karakterne osobine osobe sa kojom ste. Oni koji prema nekome osećaju samo požudu, očekuju da njihovi partneri izgledaju savršeno, tako se ponašaju i takav utisak ostavljaju, kako bi pred drugima sve delovalo perfektno.

Savršenstvo nikada nije dugotrajno i često je privid.

Autor: