AKTUELNO

Daljinski, kao i svi drugi električni uređaji, izložen je prašini, prljavštini, vlagi i nekim vrstama bakterija

Svaka oprema zahteva stalnu brigu, a daljinski upravljač za televizor nije izuzetak. Uostalom, on je najviše u kontaktu sa rukama, pa zbog toga i važi za jednu od najprljavijih predmeta u kući. Za čišćenje televizora i daljinskog upravljača presudno je korišćenje pravog materijala.

Ipak, trebalo bi da pripazite na još jedan detalj.

Krpom od mikrofibera obrišite svu površinu televizora, uključujući ekran, dugmad koja se nalaze ispod ili sa strane, kao i pozadinu televizora na kojoj se obično skuplja najviše prašine. Ono na šta je bitno da obratite pažnju je da nikakvo sredstvo ne smete direktno da prskate na televizor, već je bitno da ga prvo nanesete na krpu, pa tek onda na ekran.

I u ovom slučaju je potrebno da imate određenu dozu opreza. Naime, tečnost ne bi trebalo da sadrži amonijak, alkohol ili aceton koji mogu da unište ekran.

Dijamantsko stepenište i raskošni bazeni: Danas bi nam svima dobrodošao ovaj luksuzni kruzer
Najbolje bi bilo da kupite sredstvo na kom piše da je namenjeno za čišćenje ekrana. Daljinski upravljač je najbolje da očistite mokrom dezinfekcijskom krpom, a najvažnije je da obrišete dugmad i udubljenja oko njih.

Ako je vašem daljinskom potrebno "dubinsko" čišćenje, rastavite ga, izvadite baterije, a zatim unutrašnjost očistite štapićem za uši i alkoholom.

Autor: