AKTUELNO

Većina ljudi, čak oko 90 %, kada se venčaju znaju da je to večno. Spremni su da sve urade za svoju porodicu. Ništa im ne predstavlja problem i trude se oko svega.

Međutim, postoji i onih 10 %, koji su takođe venčani, ali nakon nekog vremena shvate da su zaljubljeni u drugu osobu. Od kada se zaljube, ne gledaju ni na porodicu, ni decu. Spremni su da ostave sve, da bi ostvarili svoj cilj, piše Infopult.

EVO ŠTA JE SVEŠTENIK SAVETOVAO ČOVEKU KOJI JE ZBOG DRUGE ŽENE ŽELEO DA NAPUSTI PORODICU:

"Prilikom napuštanja porodice, vi gubite svoju ličnost. To niste više vi. Smatrate da ćete sa drugom ženom dobiti bolji život, ali to je samo na početku ljubavne afere. Život je svuda isti. U današnje vreme, postalo je moderno imati drugu ženu, devojku.

Sa dosadašnjom ženom vam je sve postalo monotono i dosadno. Sa novom niste odgajali decu, niste čuvali decu, presvlačili ih, vodili u vrtić. Zbog toga, mislite da ćete sa novom ženom samo uživati u ljubavi i romansi. Smatrate da klasičnog života neće biti.

Međutim, to nikako nije moguće. Svačiji odnos se kad-tad pretvori u standardni svakodnevni život. Opet ćete se naći u situaciji iz koje ste upravo pobegli. Psiholozi savetujete da dobro razmislite. Zaštitite ono što imate. Ako imate probleme sa ženom, pronađite rešenje da ih rešite, porazgovarajte kao odrasli ljudi.

Kompromis sigurno postoji. Ukoliko dobijete želju za novom avanturom, obuzdajte tu želju, jer je to kratkotrajno. Sreća i ljubav su pored vas, samo trebate dobro sagledati. Neki ustaljeni redosled je da prvo dolazi do zaljubljivanja, zatim odbacivanja, a potom razumevanja i prave ljubavi.

U braku je potrebna borba. Borba obe strane. Kada nakon krize dođete do kompromisa, brak nećete moći prepoznati. Volite se zbog onoga što jeste, iz ljubavi postanite ono najlepše što možete da budete."