Brz i preukusan ručak, prepun vitamina i proteina, spreman za 5 minuta!
U letnje vreme obožavamo brze recepte za ručak ili večeru koji osvežavaju organizam, a ne zahtevaju paljenje šporeta ili rerne. Pritom je važno odabrati recept s visokim udelom belančevina i zdravih masnoća, koji zasićuju, ali i telu daju važne nutrijente.
Upravo takva je salata od tune, avokada i svežih krastavaca, koja se može poslužiti s kriškom hleba, krekerima ili sa dodatkom zelene salate. U receptu se koristi tuna iz konzerve, pa jelo možete spremiti za svega pet minuta.
Sastojci:
1 velika konzerva tunjevine
1 krastavac srednje veličine
1 avokado
¼ crvenog luka
1 kašika sveže isceđenog limunova soka
so i biber po želji
sveži listići peršuna
Priprema:
1. Ocedite tunjevinu od ulja ili salamure iz konzerve.
2. Ogulite krastavac i nasecite ga na manje kockice.
3. Luk očistite i nasecite na tanke trakice ili kockice.
4. Odstranite avokadu košticu i koru, pa ga iseckajte na manje komade.
5. U jednoj činiji pomešajte sve sastojke, dodajte sitno naseckani peršun, limunov sok, so i biber.
6. Poslužite odmah s prilogom po želji.
Autor: