AKTUELNO

Brz i preukusan ručak, prepun vitamina i proteina, spreman za 5 minuta!

U letnje vreme obožavamo brze recepte za ručak ili večeru koji osvežavaju organizam, a ne zahtevaju paljenje šporeta ili rerne. Pritom je važno odabrati recept s visokim udelom belančevina i zdravih masnoća, koji zasićuju, ali i telu daju važne nutrijente.

Upravo takva je salata od tune, avokada i svežih krastavaca, koja se može poslužiti s kriškom hleba, krekerima ili sa dodatkom zelene salate. U receptu se koristi tuna iz konzerve, pa jelo možete spremiti za svega pet minuta.

Sastojci:

1 velika konzerva tunjevine

1 krastavac srednje veličine

1 avokado

¼ crvenog luka

1 kašika sveže isceđenog limunova soka

so i biber po želji

sveži listići peršuna

Priprema:

1. Ocedite tunjevinu od ulja ili salamure iz konzerve.

2. Ogulite krastavac i nasecite ga na manje kockice.

3. Luk očistite i nasecite na tanke trakice ili kockice.

4. Odstranite avokadu košticu i koru, pa ga iseckajte na manje komade.

5. U jednoj činiji pomešajte sve sastojke, dodajte sitno naseckani peršun, limunov sok, so i biber.

6. Poslužite odmah s prilogom po želji.

Autor:

#Recept

#salata