AKTUELNO

Zamesite turski hleb i poslužite za doručak, večeru ili umesto hleba za ručak.

Takođe, možete da ga poslužite kada vam dođu gosti sa šunkom, sirom i umacima. Testo se lako mesi i pravi se od jednostavnih sastojaka. Da ih ispečete treba vam 5 do 7 minuta, a zatim vrele lepinje premažete sa istopljenim puterom u koji ste dodali tucanu papriku i seckani peršun.

Sastojci: 500 g brašna, 2 kašike kvasca, 150 ml tople vode, 150 ml mleka, sobne temperature, so po ukusu, 3 kašike maslinovog ulja.

Priprema: Pomešajte so i brašno, a kvasac izdrobite sa toplom vodom. Kada se kvasac aktivira pomešajte obe smese i dodajte mleko. Mesite dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte maslinovo ulje i umesite glatko testo. Premažite testo maslinovim uljem, pokrijte i ostavite testo sat vremena da naraste na toplom. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Pospite površinu brašnom, stavite loptu testa i još malo pospite brašno. Razvucite na tanji krug i zatim prebacite u zagrejani tiganj i pecite na srednje jakoj vatri nekih 5-7 minuta (po 2,5 - 3 minuta sa svake strane). U istopljeni maslac dodajte seckani peršun i tucanu papriku i premažite svaku lepinju. 

Autor: Pink.rs

#Hleb