AKTUELNO

Želimo da verujemo da je masturbacija prestala da bude tabu i da su sve žene usvojile praksu u nekom trenutku svog života.

Na kraju, koliko god knjiga pročitali i koliko erotskih filmova pogledali, zadovoljstvo se otkriva samo vežbanjem i znanjem šta je masturbacija. Odlično je kada vam partner pomaže u seksualnom razvoju, ali budući da je ovo čista utopija, otkriće počinje i zavisi od vas.

Čak i ako niste počeli u adolescenciji, nikada nije kasno. Nije poenta početi rano, već se usuditi da to učinite, a ne samo postići orgazam (koji ostaje primarni cilj).

Masturbacija i žene: koliko često to rade?

Prema istraživanju koje je sprovela TENGA, kompanija koja dizajnira erotska pomagala za muškarce, žene se samozadovoljavaju oko 8 puta mesečno, dok muškarci udvostručuju ovaj procenat, ali sve je pitanje kvaliteta. Na kraju krajeva, masturbacija se može izvesti na mnogo načina. Sa seksualnim igračkama, bez seksualnih igračaka, gledanjem porno filmova, slušanjem audio erotike, stimulisanjem vagine, klitorisa i bilo čega drugog što stimuliše vaše telo. Isto istraživanje je pokazalo da uzbuđenje ne mora nužno da opada kako starimo. Svaka žena je jedinstven slučaj i potrebno joj je zadovoljstvo u trudnoći, menopauzi, ali i mnogo kasnije.

Foto: Unsplash.com

Kada je masturbacija bolja od seksa?

30% anketiranih žena je reklo da to radije rade same, a to je verovatno zbog odsustva orgazma tokom sastanka sa partnerom. Ali može biti i činjenica da seks donosi emocionalnu posvećenost, probleme u komunikaciji, koji mogu blokirati seksualno zadovoljstvo.

Prednosti za zdravlje

Nemojmo zanemariti sve važne prednosti koje masturbacija ima za telo. Ako patite od menstrualnih grčeva, imali ste seks ili masturbirali, možda ste primetili da je bol značajno smanjen. Raspoloženje se poboljšava jer se povećava cirkulacija krvi i luče endorfini i oksitocin. Osećate se kao da ste radili gimnastiku, samo ovde dobijate orgazam kao bonus.

#Masturbacija

#Seks