AKTUELNO

Paradajz je tokom leta omiljena namirnica, a najviše ga jedemo u kombinaciji sa crnim lukom i krastavcem. Sada je trenutak da probate nešto novo i lepše, a ukus će vas potpuno oduševiti.

Tajna ove salate je u jednom sastojku. Nikada ne biste mogli pretpostaviti, ali ako dodate listiće sveže nane u paradajz, dobićete ukusno letnje jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Donosimo vam recept za posebnu paradajz salatu – možete je jesti kao obrok ili kao prilog glavnom jelu.

Sastojci:

Paradajz – 1 kg.

Slatka paprika – 2 komada

Peršun – 2 veze

Mirođija – 1/2 veze

Nana – 3-5 listova

Beli luk – 3-4 čena

Alkoholno sirće – 1 kašika

Biljno ulje – 4 kašike

Šećer – 1,5-2 kašičice

So – 1 kašičica

Ljuta paprika – po ukusu

Priprema:

Slatku papriku, beli luk, nanu, mirođiju ljutu papriku, sirće, biljno ulje, šećer i so ubacite u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu.

Operite paradajz, pa ga prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji 5-7 minuta, a zatim procedite i skinite kožicu sa paradajza. Zahvaljujući ovoj tehnici, paradajz će se mnogo brže marinirati. Isecite svaki paradajz na 4 dela.

Paradajz ubacite u posudu u kojoj ćete služiti salatu i redajte po slojevima. Svaki sloj prelijte dobijenom marinadom i pospite peršunom.

Pokrijte salatu folijom i ostavite da se marinira 2 sata na sobnoj temperaturi, a zatim dobro izmešajte i stavite u frižider preko noći.