AKTUELNO

Kada vam padne šećer, ne možete da radite ništa dok ne pojedete nešto slatko? Ovo je veoma čest problem, koji, srećom, ima jednostavno rešenje za koje su vam potrebna samo dva jeftina sastojka.

Dve biljke će vam pomoći da se oslobodite zavisnosti i očistite organizam

Naime, zavisnost od šećera je najrasprostranjenija na svetu, a većina onih koji imaju ovaj problem zapravo nisu svesni da su zavisni. Šećer se ne nalazi samo u slatkišima, već je skriven i u mnogim "slanišima" pa ga unosimo u mnogo većim dozama nego što bi trebalo.

Za slatkišima posežemo kada smo pod stresom, posle ručka kao dezert, ali čak i iz čiste dosade.

Problem je što slatkiši u telu stvaraju uslove za akumulaciju sluzi u kojoj se razmnožavju gljivice i bakterije. Podaci pokazuju da trećina stanovništva ima parazite u organizmu, ali većina nije svestna njihovog prisustva. Oni našem telu oduzimaju energiju, a da bismo je nadoknadili, organizam traži nešto slatko jer glukoza daje brzu energetsku dopunu organizmu.

Kada se oslobodite parazita, nestaje žudnja za slatkišima jer paraziti prestanu da uzimaju energiju telu što za posledicu ima da nestane pospanost, umor, glavobolja, malaksalost, a normalizuje se metabolizam.

Drugim rečima, ako se oslobodimo parazita, nestaće i želja za slatkišima. Zato je potrebno da se radi prevencija dva puta godišnje.

Naravno, prirodni načini za čišćenje organizma su najbolji, a ovom prilikom otkrivamo jedan za koji su vam potrebna samo dva sastojka - lan i karanfilić.

Za pripremu ove mešavine za čišćenje potrebno je da usitnite u prah 100 g semena lana i 10 g karanfilića.

Ovaj prah je zapravo lek koji bi trebalo da konzumirate svaki dan po 2 ravne kašike tokom tri dana.

Ako želite, možete da ga dodate u kuvanu hranu, u jedan obrok, ili da ga pojedete pa popjete čašu tople vode (najbolje je u jutarnjim satima).

Posle tri dana konzumacije praha, napravite pauzu 3 dana, pa možete da ponovite proceduru. Tretman treba da traje mesec dana.

Postoji mogućnost da će kao reakcija organizma jave simptomi čišćenja, odnosno svrab, osip, herpes, promena boje stolice, urina.

Ukoliko želite detaljno da očistite organizam, možete da koristite i kiselo-mlečne proizvode, kapar, semenke bundeve, suncokreta, orahe, peršun i sveže ceđene sokove od voća i povrća.