AKTUELNO

Šminkanje očiju obično je najkomplikovaniji deo za mnoge žene, a pogotovo za one koje su prešle četrdesetu. Čak i ako još nemaju duboke bore, podočnjaci im nisu mnogo tamni, a promene se tek vide po malo opuštenim kapcima, svaki pogrešan potez četkicom ajlajnera ili olovkom za oči može da ih učini starijim i da im potpuno promeni izgled lica

U ovim godinama šminkanje je za mnoge od njih postala nauka, pa i ne čudi podatak da je sve više dama u zrelim godinama zainteresovano za kurseve na kojima se, između ostalog, mogu naučiti i laki trikovi za prikrivanje nedostataka.

A i uz ove savete uspećete da našminkate oči tako da izgledate čak i mlađe!

Korektor

Birajte svetliji korektor, što laganije teksture, a trebalo bi da ga nanosite samo na unutrašnje strane podočnjaka da biste sakrile najtamnije delove. Dovoljno je da stavite na ova dva mesta i nežno jagodicama prstiju utapkate u kožu.

Profesionalni stručnjaci savetuju da izbegavate braon tonove i da se umesto njih odlučite za sive, roze i nijanse najpribližnije koži. Osim toga, važno je da pre senke nanesete odgovarajući prajmer kako biste zamaskirale eventualno tamniju boju kože na kapcima.

Obrve

Najvažniji savet u vezi sa obrvama jeste da ih održavate, makar i vizuelno, gustim. Zato upotrebite olovku za obrve koja je za nijansu svetlija od njihove prirodne boje, a dodatno ih možete oblikovati gelom.

Maskara

Kada je reč o maskari, biće vam potrebna ona koja oblikuje i uvija trepavice, jer što su one uvijenije, to pogled izgleda mlađe i svežije. Nabavite uvijač za trepavice, pa ih "podignite" pomoću njega pre nanošenja maskare. U ovim godinama neće vam biti potrebne maskare za dužinu i volumen. Najvažnije je da otvorite oči što više.

Ajlajner

Ajlajner je dozvoljen i u četrdesetim, ali je vrlo važan način na koji ćete ga naneti da biste postigle željeni efekat. Podignite bradu, gledajte nadole, tako da vam kapci budu poluzatvoreni, a zatim iscrtajte željeni oblik.

Autor: