AKTUELNO

Svake godine svetski turistički sajtovi objavljuju listu najlepših plaža na svetu. Jedno je definitivno: nekoliko imena se stalno pominje, pa zbog toga evo liste zvanično najlepših plaža.

1. Anse Lazio — Sejšeli

Poznata je po svojim crvenim granitnim stenama koje se prostiru duž obale Anse Lazio u oblasti Prasin na Sejšelima. Živopisna destinacija se nalazi na severozapadu ostrva. Okružena Takamaka drvećem i palmama, ova plaža nudi meki beli pesak i kristalno čistu vodu. Idealno je mesto za ljubitelje ronjenja zbog izuzetno dobre podvodne vidljivosti i bogatstvu ribe. U blizini postoje dva mala restorana i to je sve. Ništa vam drugo i ne treba.

Foto: Wikipedia

Foto: Pixabay.com

2. Baia De Sancho — Brazil

U Brazilu nema nestašice dugačkih plaža. Ima ih tačno 2100. Jedna od najpoznatijih destinacija je plaža Baia De Sancho, koja se nalazi na ostrvcetu na severoistoku zemlje. Plaža se nalazi u oblasti koja je zaštićenja od strane UNESCA u veoma čuvanom Fernando de Noronha arhipelagu. Smatra se najboljom tačkom za ronjenje u Brazilu. Srećnici su oni koji se susretnu sa delfinima koji se često igraju blizu obale. Tokom sezone kada kornjače polažu jaja u periodu od januara do jula, turistima je zabranjena poseta plaži od 18 pa do 06 časova, kako ne bi uznemiravali ove ovde zaštićene vrste.

Foto: YouTube screenshot

3. Flamenco Beach — Portoriko

Najpopularnija plaža u Kulebri je Flamenco, koja se nalazi na oko 13 kilometara udaljenosti od obale Portorika. U ovoj rustičnoj oblasti nećete naići na velike hotele, fast food restorane, golf terene ili užurbane pešake. Ovde lokalno stanovništvo i gosti mogu pobeći od svakodnevne užurbanosti i gradske vreve i na miru uživati u divnim peščanim plažama. Ima dosta koralnih grebena, pa je ronjenje obavezno preporučljivo. Ovde takođe možete prenoćiti u šatoru, uspavljujući se uz zvuke talasa. Plaža poseduje tuševe, kao i kupatila koja su otvorena 24h, sedam dana u nedelji. Ukoliko ste zaboravili kremu za sunčanje ili vam zatreba neki koktel, sve je to moguće nabaviti na ovoj plaži.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: PINK.RS KROZ SRBIJU! Bor - grad prirodnih lepota, i turistička destinacija broj jedan u na istoku Srbije (FOTO)

4. Grace Bay — Turks and Caicos

Grace Bay se proteže na dužini od 10 kilometara i ova plaža poseduje najmekši pesak kojim ste ikada hodali. S obirom na to da je ova plaža veoma duga, ovde je lako pronaći neko svoje omiljeno mesto za uživanje. Treći po veličini koralni greben, nalazi se upravo ovde, pa to i ukazuje da je i okean ovde čistiji i mirniji. Ipak, moramo skrenuti pažnju da je plaža malo više urbana sa hotelima, kao i mnogobrojnim lokalima duž čitave obale. Možete tražiti morske zvezde, uživati u ronjenju ili se jednostavno izležavati na suncu.

Foto: YouTube screenshot

5. Nacpan Beach — Filipini

Lociran na Filipinima, El Nido je dom dvema spojenim plažama - Nascapan i Calitang. Ovo mesto izgleda kao zaboravljeni raj. Ovo je jedno od onih mesta gde je poželjno da se totalno isključite kako biste kompletno uživali u netaknutoj prirodi.

Foto: YouTube screenshot

Foto: YouTube screenshot

6. Ngapali Beach — Mjanmar, Burma

Izgovara se kao Nah-pah-lee, Ngapali Beach u Mjanmaru u Burmi se nalazi na oko 45-minuta letom od Jangona i proteže se miljama duž obale. Ovde možete pecati, voziti kajak, roniti ili jednostavno uživati u prirodi. Takođe, ukoliko ste više skloni avanturi, možete iznajmiti brodić i otisnuti se u neku avanturu po moru. S obzirom na to da mnogi ribari baš u ovoj oblasti love ribu, obližnji restorani nude sveže spremljene jastoge i ostale morske specijalitete. Kažu i da je ovde najlepši zalazak sunca na svetu.

Foto: Wikipedia

7. Playa de Ses Illetes — Španija

Na Formenteri u Španiji, nalazi se još jedna prelepa plaža mada se ne može pohvaliti tišinom. U principu to je malo manje luckasta varijanta Ibice. Poznate ličnosti, ljubitelji žurki i modna elita ovde su rado viđeni gosti, koji uglavnom dolaze na najluksuznijim jahtama. Tako da, carpe diem!

Foto: Wikipedia

8. Trunk Bay, St. John, Karibi

Ubedljivo plaža koja je najviše fotografisana... Ova plaža se nalazi u zalivu Trunk, u severozapadnom delu Nacionalnog parka Devičanskih ostrva. Mirma, čista voda i ogroman podvodni greben idealan za ronjenje, ali i priroda koja okružuje ovu plažu i pruža mogućnost i za planinarenje, čine je idiličnom.

Foto: Wikipedia

9. Fraser Island, Kvinslend, Australija

Australija je poznata po spektakularnim plažama uključujući ovu neverovatnu koja se nalazi na ostrvu Fraser. Za početnike, ceo ostrvo je zaštićeno od strane Svetske Baštine kao najveće peščano ostrvo na svetu. Plaže sa zlatnim peskom okružene su u pozadini bronzanim liticama. Prizor je nestvaran.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: SMEDEREVO - GRAD PROKLETE JERINE: Zavodila momke, bacala ih u reku i stvorila legende koje se prepričavaju vekovima! (FOTO+VIDEO)

10. Temae i Teavora, Moorea, Francuska Polinezija

Dve plaže koje se praktično slivaju u jednu, na istočnoj obali pošumljenog Moorea ostrva u Francuskoj Polineziji imaju potpuno različite karakteristike. Teavaro ima plitke vode, zaštićene grebenom i idealna je lokacija za ronjenje. A Temae je poznata oblast za surfovanje.

Foto: YouTube screenshot

Foto: YouTube screenshot

11. Matira Beach, Bora Bora, Francuska Polinezija

Matira je verovatno najpoznatija plaža iz jednog dobrog razloga. Kilometrima dugačka, sa svilenkastim puderastim peskom i plitkom lagunom sa gustom šumom palmi u pozadini, idealna je lokacija za ljubitelje tropskog ambijenta. Ovo je inače javna plaža i ne morate papreno platiti ulaz da bi uživali u njenoj lepoti.

Foto: Pixabay.com

12. Honopu Beach, Kauaj, Havaji

Takođe poznata kao Cathedral plaža, Honopu je teško pronaći. Za početnike nije pristupačna osim prilaza vodom, tako da, da biste došli do nje nakon što iskočite sa čamca ili brodića, morate plivati do obale. Ali, muke se isplate. Na ovoj lokaciji su snimani mnogobrojni filmovi poput Šest dana, sedam noći, King Kong i mnogi drugi.

Foto: Wikipedia

#Letovanje

#More

#Plaža

#Putovanja

#leto

'