AKTUELNO

Dobar rad bubrega omogućava i odličnu apsorpciju hranljivih sastojaka iz namirnica, kvalitetnije apsorbovanje nutrijenata i vitamina, jačanje imuniteta i dobijanje više energije.

Za bolji rad bubrega, a tako i kompletnog organizma, ne bi bilo loše da u svoje navike svrstate konzumiranje čaja za bubrege. Najbolja su opcija prirodni sastojci proverenog porekla.

Čaj od peršuna

Iako se peršun prvenstveno koristi kao začin, može poslužiti i kao odličan čaj za bubrege. Prepun je minerala i vitamina poput kalcijuma, kalijuma i gvožđa i vitamina C koji sadrži čak više nego limun. Sadrže i antioksidanse koji imaju važnu ulogu u zaštiti organizma od bolesti i razvoja tumorskih ćelija. Čaj od peršuna je diuretik pa čisti kožu. Priprema se od 15 grama lišća peršuna koje se treba preliti kipućom vodom i ostaviti da odstoji do deset minuta, piše Magazin Novosti.

Foto: Pixabay.com

Čaj od maslačka

Maslačak se već dug niz godina koristi kao lekovita biljka, a za pripremu čaja za bubrege mogu se koristiti svi delovi biljke, ali samo morate biti oprezni jer je koren maslačka intenzivnog ukusa. Sadrži vitamine A, B, C, E i K, gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum i insulin koji podstiče rast dobrih bakterija u organizmu. Ovaj napitak deluje kao diuretik, pomaže zdravlju jetre i ima mogućnost prevencije infekcija mokraćnog sistema.

Čaj od smreke

Čaj od plodova smreke može biti jako dobar prirodni lek jer ima antibakterijska i antifungalna svojstva, pomaže kod urinarnih infekcija i problema sa probavom. Ovaj čaj za bubrege pomaže i kod dijabetesa i smanjuje nivo lipida u krvi.