AKTUELNO

Najbolji način da svoj dom učinite prijatnijim i zdravijim mestom za život je da u njega unesete biljke. Biljke pročišćuju vazduh, a mnoge od njih i neutrališu zračenja električnih uređaja. Možda niste znali da se za određene biljke veruje kako donose sreću ukućanima uz koje rastu?

Drvo novca

Samo ime govori u čemu je ova biljka „stručnjak“. Prema feng šuiju, drvo novca vrhunski je srećonoša i tradicionalno se poklanja za uspeh u karijeri i poslu, odnosno materijalno blagostanje. Kinezi ovu biljku poklanjaju za Novu godinu. Kako bi podstakla dotok novca, treba je postaviti blizu ulaznih vrata. Ipak, postoji jedna začkoljica. Ne smete dopustiti da biljka uvene ili bude u lošem stanju. Drvo novca ili rasula ima mesnate listove koji nalikuju na kovanice.

Jasmin

Jasmin ima opojan miris i smatra se jakim afrodizijakom. Veruje se da jasmin pomaže održavanju romanse, da privlači ljubav, novac i pomaže u ostvarenju snova.

Kaktus

Prema verovanju drevnih Maja i Kineza kaktus donosi prilike u život. Kaktus koji cveta simbolizuje sreću i njegov vlasnik uskoro može očekivati dobre vesti.