AKTUELNO

Proširenje kampanje vakcinacije dolazi u trenutku kada pojedini delovi Kine preduzimaju nove mere za suzbijanje virusa.

Deca od tri godine počeće da primaju vakcine protiv korona virusa u Kini, gde je 76 odsto stanovništva u potpunosti vakcinisano i vlasti održavaju politiku nulte tolerancije prema virusu.

Gradske vlasti i pokrajinske vlade u najmanje pet provincija objavile su poslednjih dana obaveštenja u kojima se najavljuje da će deca od 3 do 11 godina morati da se vakcinišu, prenosi agencija AP.

Provincije Hubej, Fuđen i Hajnan izdale su obaveštenja na nivou provincija kojima se ukazuje na nove zahteve vezano za vakcinaciju, dok su pojedinačni gradovi u provincijama DŽeđen i Hunan takođe objavili slična saopštenja.

Proširenje kampanje vakcinacije dolazi u trenutku kada pojedini delovi Kine preduzimaju nove mere za suzbijanje virusa.

Kina je tokom pandemije primenjivala restrikcije, karantine i obavezno testiranje na virus i uveliko je iskorenila slučajeve lokalne infekcije, a potpuno je vakcinisala 1,07 milijardi ljudi u populaciji od 1,4 milijarde.

Kina je u junu odobrila dve vakcine, vakcinu “Sinofarm” sa Pekinškog instituta za biološke proizvode i “Sinovak” za decu uzrasta od 3 do 17 godina, ali trenutno vakciniše samo decu od 12 i stariju.

U avgustu su regulatori odobrili još jednu vakcinu - "Sinofarm" - sa Instituta za biološke proizvode iz Vuhana.

Autor: